Астарта відновлює проєкт будівництва лінії переробки сої із $60 млн інвестицій

21.11.2023 0 By Writer.NS

Директор з розвитку бізнесу та зв’язків з інвесторами Юлія Берещенко повідомила, що агрохолдинг «Астарту» має намір у четвертому кварталі цього року відновити будівництво додаткової лінії глибокої переробки сої на Глобинському переробному заводі у Полтавській області, пише inventure.com.ua.

Ілюстративне фото

Вона зазначила, що реалізація проєкту дозволить виготовляти до 100 тис. т концентрованого соєвого білка на рік.

За словами Берещенка, проєкт був оголошений у 2021 році вартістю $50 млн, але з урахуванням інфляції зараз оцінюється близько $60 млн.

Інвестиції планується розподіляти на три роки — цей та два наступні. У цьому передбачається фінансувати проєкт переважно з допомогою вільного грошового потоку.

ГПЗ було введено в експлуатацію на початку 2014 року і має переробну потужність 230 тис. т на рік.

Завод здатний щорічно виробляти близько 160 тис. т високопротеїнового соєвого шроту, 40 тис. т соєвої олії та 9 тис. т гранульованої оболонки.

До складу підприємства також входять потужності із зберігання готової продукції та елеватор ємністю 42 тис. т, а також необхідні інженерні, автомобільні та залізничні комунікації.

Читайте також на Newssky «Українці створили урну для праху домашніх тварин і зібрали на її виробництво першого ж дня на Kickstarter $5000» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: