Американська Holtec International збудує 20 атомних енергоблоків в Україні

24.04.2023 0 By NS.Writer

«Енергоатом» та американська компанія Holtec International підписали угоду про будівництво в Україні до 20-ти атомних енергоблоків з малими модульними реакторами (ММР) SMR-160. Про це повідомив Промисловий портал з посиланням на «Енергоатом», пише zn.ua.

Ілюстративне фото

Йдеться про спорудження до 2029 року на території України до 20-ти ММР SMR-160. Це легководні реактори під тиском потужністю 160 МВт, які використовують як паливо низькозбагачений уран і мають гнучкість для виробництва технологічного тепла для промислового застосування й виробництва водню.

Угоду підписали президент ДП «НАЕК „Енергоатом“» Петро Котін і президент та виконавчий директор Holtec International Кріс Сінгх.

Зазначається, що спорудження в Україні ММР не тільки сприятиме зміцненню енергетичної безпеки держави, але й дасть можливість замінити зруйновані російськими атаками теплоенергетичні потужності й досягнути цілей декарбонізації.

Зазначимо, компанія Holtec International є багаторічним партнером українського «Енергоатому» та виступала підрядником будівництва в Україні Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива. Там уже зберігають відпрацьоване паливо з Рівненської, Південноукраїнської та Хмельницької АЕС, яке раніше відправляли на зберігання до Росії.

Читайте також на Newssky «В Раді зареєстрували законопроєкт про накопичувальні пенсії» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: