ЦРУ, за повідомленнями, планує запустити кібер-атаки проти Росії

18.10.2016 0 By Chilli.Pepper

Сполучені Штати готуються до запуску безпрецедентної кібер-атаки проти Росії, за даними розповсюдженими NBC News, повідомляє engadget.com.

Джерела повідомили виданню, що Білий дім попросив ЦРУ представити кілька “підпільних” тактик кібероперації, щоб адміністрація змогла зробити вибір. Мета кібер-атаки? Повернути борг Володимиру Путіну і Кремлю за намагання втрутитись у вибори в країні. Якщо ви пам’ятаєте, хакери прикриваючись псевдонімом Guccifer 2.0 зламали комп’ютери Національної Демократичної Конвенції і пропустили 20 000 електронних DNC-листів, особисті дані і дані донорів. Уряд вважає, що Росія організувала все це в спробі вплинути на результати виборів.

Джерела NBC, не згадували нічого конкретного, але спецслужба, мабуть, вже має в своєму розпорядженні колекцію документів, які могли б представити “брудну тактику” Путіна. У той час як ми можемо тільки здогадуватися, що містять ці документи, віце-президент Джо Байден нещодавно натякнув: “Добре відомо, що є багато офшорних грошей олігархів, які вийшли за межі Росії”, сказав він. “Було б дуже ніяково, якби це було оприлюднено…”

Кілька співробітників ЦРУ розповіли NBC News, що Білий дім працював з агентством, для ведення кібервійн проти Росії кілька разів в минулому. Проте, уряд завжди відмовлявся від цієї ідеї, тому що те, що США можуть зробити, Путін і його соратники можуть зробити також. “Чи хочете ви мати Барака Обаму повертаючого незабезпечені чеки?” запитав один з агентів. В кінцевому рахунку, це справа президента вирішити, чи слід підтиснути секретною операцією чи прийняти відповідні заходи проти російського уряду з чимось більш помітними, ніж введення санкцій.

Так як “кішка тепер вислизнула з сумки” і плани Білого дому не така вже таємниця, хоча, деякі люди (як Вікілікс) сумніваються, що наміри уряду дійсно серйозні, чи це всього лише політичний прийом.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: