ЗСУ розмістили біля окупованого Криму гаубиці «Мста-Б»

07.12.2021 0 By NS.Writer

Артилерійські частини ЗСУ зараз мають до 130 таких гаубиць калібру 152 міліметрів, пише defence-ua.com.

Українські “Мста-Б” на Херсонщині, фото – прес-служба Генштабу ЗСУ

Збройні Сили України на одному з військових полігонів Херсонщини поблизу адмінмежі з окупованим Кримом провели тактичне навчання артилерійських підрозділів, що входять до складу угрупування військ «Південь» та озброєні гаубицями «Мста-Б» калібру 152 міліметри.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генерального штабу ЗСУ.

Розрахунки українських «Мста-Б» тренувались діяти в умовах відбиття морського десанту противника, або ж відбиття сухопутного наступу частин армії РФ із території окупованого Криму.

Зокрема — тренувались вести вогонь у взаємодії з іншими угрупуваннями частин ЗСУ на кордоні з окупованим Кримом, враховуючи здобутий на Сході України бойовий досвід.

Командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв говорить, що його підлеглі щотижня проводять підготовчі і практичні дії щодо виявлення та знищення десанту умовного противника.

«Ми перевіряємо нашу готовність до бойових дій у різних сценаріях. І, дуже приємно, що особовий склад вкладається у визначені терміни. Наразі саме ці якості їм знадобляться під час виконання бойових завдань», — підкреслив Командувач об’єднаних сил ЗСУ.

Українські “Мста-Б” на Херсонщині, фото – прес-служба Генштабу ЗСУ

За джерелами із відкритих даних, на початок 2014 року Збройні Сили України мали в строю лише 33 гаубиці «Мста-Б» проти 185 таких гаубиць на початок 1992 року.

Під час боїв 2014-2015 років мінімум одна українська «Мста-Б» була втрачена в боях. Зараз артилерійські частини ЗСУ мають до 130 одиниць «Мста-Б».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: