ЗСУ провели бойові стрільби ЗРК С-125 та «Оса-АКМ» – перші в цьому році

25.09.2021 0 By NS.Writer

В рамках навчань «Об’єднані зусилля-2021» наші військові створюють об’єднану систему протиповітряної оборони, яка одночасно прикриватиме і бойові порядки військ, і важливі для нашої держави об’єкти, пише defence-ua.com.

Пуск ракети комплексу “Оса-АКМ” на полігоні “Ягорлик”, фото – прес-служба Генерального штабу ЗСУ

На полігоні Ягорлик в рамках навчань «Об’єднані зусилля-2021» відбулись перші бойові стрільби підрозділів протиповітряної оборони Збройних Сил України.

Для їх проведення були залучені ЗРК «Оса-АКМ» із складу частин ППО Сухопутних військ ЗС України, і також — комплекси С-125 із складу Повітряних Сил, розповідають в прес-службі Генерального штабу Збройних Сил України.

Там розповідають, що стрільби ЗРК на «Ягорлику» відбувались за наступним сценарієм.

Розрахунки зенітно-ракетних комплексів відпрацювали висування із захищених позицій у заданий район, розгортання та знищення малорозмірних літальних апаратів.

На цей раз для імітації БПЛА умовного противника були використані освітлювальні артилерійські снаряди калібру 152 мм.

Ураження об’єктів відбувалось на дальності 11 кілометрів та на висоті до 600 метрів.

Тут маємо відзначити наступне. Це були перші в цьому році бойові стрільби підрозділів протиповітряної оборони ЗСУ, із використанням саме зенітно-ракетних комплексів «Оса-АКМ» та С-125.

БПЛА Ту-141 “Стриж” (ВР-2), що імітував крилату ракету для виконання електронних пусків із ЗРК Збройних Сил України

Більш того — це був лише третій за поточний рік епізод використання комплексів С-125 для бойової підготовки Збройних Сил України. Перший — під час загальнонаціональних навчань Повітряних Сил України, що відбулись на початку червня 2021 року. Тоді комплекси С-125 створювали «парасольку» для прикриття дій літаків Су-27 із складу 831 бригади тактичної авіації.

Другий епізод — це тренування підрозділів зенітно-ракетних військ Збройних Сил України, що відбулись буквально два дні назад, 22 вересня 2021 року, на полігоні «Ягорлик».

Тоді, як писав Defense Express, відбувались лише «електронні пуски» ракет по повітряним цілям «умовного противника», для імітації яких були використані безпілотні літальні апарати ВР-2 «Стриж» та ВР-3 «Рейс», а також літаки Су-27, МіГ-29 та штурмовики Су-25.

Підготовка до стрільб ЗРК на полігоні “Ягорлик”

Поєднання в одному бойовому порядку комплексів С-125 та «армійських» комплексів «Оса-АКМ» на перший погляд може бути незвичним.

Але тут варто пригадати: в Генштабі ЗСУ заявляли, під час тренувань наших зенітників на «Ягорлику» буде відпрацьовано створення об’єднаної системи ППО.

Така об’єднана ППО, як писав Defense Express, управлятиметься із єдиного центру, та поєднуватиме одночасно «армійські» комплекси протиповітряної оборони та підрозділи зенітно-ракетних військ Повітряних Сил України.

Її завдання — одночасно прикривати бойові порядки наших військ та важливі об’єкти для Півдні нашої країни.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: