ЗСУ продемонстрували навчання на черговому симуляторі від КБ «Логіка» (відео)

26.10.2021 0 By NS.Writer

В навчанні українських вояків дедалі більше використовують сучасні 3D симулятори вітчизняного виробництва, пише defence-ua.com.

Оператори зенітної установки ЗУ-23-2 відтепер можуть проходити попередню підготовку в будь-яку пору року, у комфортних умовах та без витрати боєприпасів.

Навчання обслуги цього виду озброєння, за даними видання АрміяInform, опановано в 169-му навчальному центрі «Десна», що на Чернігівщині.

Черговий сучасний мультимедійний комплекс від приватної компанії КБ «Логіка» (входить до складу ГС «Ліга оборонних підприємств України») являє собою комп’ютерно-механічний навчальний засіб, призначений для навчання та тренування обслуги (командира зенітної установки, навідника, прицільного) зенітної установки в обсязі їх функціональних обов’язків в умовах навчального класу.

Мета використання даного тренажеру полягає у формуванні та закріпленні навичок визначення цілей, наведення на цілі та виконання стрільби в умовах навчального класу. Використовується комплекс разом зі спеціальним програмним забезпеченням симуляцій бойової обстановки типу VBS-3.

Водночас тут передбачено і робоче місце інструктора (керівника занять) для організації та контролю навчального процесу.

«Стрільба здійснюється 23-міліміметровими імітаційними патронами. За допомогою комплексу можна знищувати, зокрема, повітряні та наземні цілі, піхоту, судноплавні засоби. На інструкторському місці розташована карта, на якій позначені бойові машини, гелікоптери тощо. Аналогів мультимедійного комплексу для навчання обслуги ЗУ-23-2 у Збройних Силах України немає», − зазначив військовослужбовець навчального центру Олесь Писаренко.

Варто додати, що навчальний центр «Десна» є своєрідним «рекордсменом», в Збройних силах України, з опанування сучасних мультимедійних комплексів й вже кілька років поспіль закуповує такі тренажери для різних видів техніки та озброєння.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: