ЗСУ отримали дев‘ять модернізованих Т-64 від Харківського бронетанкового заводу

18.03.2021 0 By NS.Writer

Харківський бронетанковий передав ЗСУ 9 відремонтованих та модернізованих танків Т-64.

Харківський бронетанковий передав ЗСУ 9 модернізованих Т-64. Партія відремонтованих та модернізованих танків Т-64 на ДП «Львівський бронетанковий завод» Фото: ДК «Укроборонпром»

Як пише mil.in.ua, про це повідомила пресслужба ДК «Укроборонпром».

Із цим замовленням харків’яни почали працювати наприкінці минулого року та виконали його із суттєвим випередженням строків.

В ході ремонту на підприємстві встановили новітні засоби навігації та зв’язку, тепловізійні прилади тощо.

Машини отримали розширені бойові можливості, а надійність їхніх вузлів, агрегатів і зброї збільшилася, — повідомили у пресслужбі.

Станом на березень 2020 року ДП «Харківський бронетанковий завод» виготовив 250 модернізованих бойових машин: 162 танки Т-64БВ зразка 2017 року та 88 танків Т-80БВ.

Під час модернізації танк Т-64БВ зразка 2017 року отримав розширені бойові можливості за рахунок тепловізійного прицілу, нового вдосконаленого динамічного захисту, нової цифрової радіостанції, сучасних нічних приладів спостереження з електронно-оптичним перетворювачем третього покоління, системи інформаційного сповіщення аварійної ситуації, телевізійної системи спостереження за навколишнім середовищем, а також засобів супутникової навігації.

Підприємство також здійснює ремонт і модернізацію танків Т-80, а їх пакет оновлень ідентичний. Нове оснащення танків значно посилює бойові характеристики український бойових машини.

Система навігації дозволяє у режимі реального часу обмінюватись надійно зашифрованими даними про місцезнаходження кожної машини на всіх ланках управління від командиру взводу до керівництва всією бойовою операцією.

Новий динамічний захист значно посилює рівень захищеності бойової машини і ефективно протидіє всім сучасним протитанковим засобам ураження: кумулятивним та бронебійним, а також ударно-кумулятивним боєприпасам типу «ударне ядро». При цьому встановлюється він у штатні контейнери динамічного захисту.

Прицільний комплекс навідника з інтегрованим тепловізором забезпечує виявлення, розпізнавання та знищення противника вогнем 125-мм гармати у будь-який час доби та за будь-яких погодних умов без застосування інфрачервоних прожекторів.

Система інформаційного сповіщення аварійної ситуації сигналізує про аварійну ситуацію у системах танку ще до виходу їх з ладу, і тим самим дозволяє своєчасно вжити відповідних заходів. Телевізійна система спостереження за навколишнім середовищем дозволяє екіпажу спостерігати за навколишнім середовищем на інтегрованому моніторі та ефективно виконувати маневри.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: