Біорізноманіття флори і фауни, яке зменшується: про це паперові колажі

01.11.2020 0 By Chilli.Pepper

Шари флори, фауни та випадкових дорогоцінних каменів або фігури людини складають аморфні паперові твори мистецтва, оскільки вони перетворюють простори у фантастичні екосистеми. Розкидані по фарбованих стінах і крихітних нішах, колажовані інсталяції художниці Клер Борш імітують зарослі джунглів та химерні лісові сцени, повідомляє thisiscolossal.

флора і фауна у колажах

“Інтимна неосяжність” (2016)

У примітці Борш ділиться, що вона розпочала свою мистецьку практику як спосіб перетворити свої мрії, які часто є усвідомленням та сповнені спогадів, та міцного зв’язку із природою, у фізичні об’єкти, у які могли б зануритися інші.

У Бразилії у мене був океан, річки та джунглі, які завжди існували, суворо контрастуючи з промисловими містами (я жила у Сан-Паулу). Тож мої найдавніші та найбільш формуючі спогади – про пишні, гудучі тропічні екосистеми – і про зазіхання на промислові ландшафти міст Бразилії, – каже вона.

Американська художниця, що живе у Берліні, подає багато своїх старовинних фотографій з архівів із відкритим джерелом, включаючи Бібліотеку спадщини біорізноманіття (раніше), Pixabay та Unsplash. Деякі ботанічні деталі вона малює або фотографує сама перед тим, як вирізати органічні елементи та зібрати їх у нові, часом химерні композиції.

Захист рослин завжди актуальна мета. Засоби захисту рослин у полі можна знайти на сайті eridon.ua за посиланням: захист рослин на полі (защита растений на поле).

флора і фауна у колажах

“Інтимна безмежність” (2016). Фотографія Тревора Гуда. Всі зображення © Clare Börsch, надано з дозволу

 

Незважаючи на жвавість і яскравість тривимірних колажів, Борш використовує свої твори мистецтва, щоб роздумувати про постійну кліматичну кризу та руйнування біорізноманіття, коментарі, пов’язані з темами розпаду та смерті. Вона пояснює:

Це для мене стало головним, коли я зробила серію колажів, а потім зрозуміла, що багато видів на старовинних ілюстраціях уже вимерли. З 1970 року людство знищило 68% усього біорізноманіття нашої планети, тому робота з вінтажними ілюстраціями може надзвичайно бентежити, оскільки велика частина різноманітності цих чудових старих натуралістичних відбитків була знищена людською діяльністю.

З тих пір Борш співпрацює з ученою Луїзою Дуркін з Північної академії біорізноманіття та систематики, щоб визначити, як твори мистецтва можуть спричинити обізнаність та діалог з екологічних проблем. “Я часто кажу, що не хочу, щоб моє мистецтво не було похоронною пинихидою за всім, що ми могли врятувати”, – каже вона.

В останні місяці Борш працювала над замовленою серією, яка завершиться майбутньою книгою під назвою “Чому у тигрів вуса? І інші цікаві речі про тварин”, яку планується випустити Thames & Hudson у травні 2021 року. Слідкуйте за художницею в Instagram, щоб побачити її останні проекти, включаючи захоплюючу інсталяцію, яка коментує регенеративні підходи до вирішення проблем біорізноманіття, які вона планує розкрити на початку листопада.

флора і фауна у колажах

Інсталяція джунглів за замовленням книги «A Street Artist Berlin» для Riem Arcaden у Мюнхені. Фотографія художника

Ви можете замовити луківки квітки кали оптом: https://yaskrava.com.ua/klubni-i-lukovicy/kalla/

флора і фауна у колажах

“Інтимна неосяжність” (2016)

boersch-7-960x640-2x

флора і фауна у колажах

Фотографія Колі Рашке

флора і фауна у колажах

“Інтимна безмежність” (2016). Фотографія Тревора Гуда

флора і фауна у колажах

Фотографія Колі Рашке

флора і фауна у колажах

Фотографія Колі Рашке


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: