Житомирський бронетанковий відремонтував 5 БМП-2 для ЗСУ

07.04.2021 0 By NS.Writer

Житомирський бронетанковий завод відремонтував 5 бойових машин піхоти БМП-2 для ЗСУ.

Бойові машини піхоти БМП-1 придбані у польського підприємства та відремонтовані на ДП «Житомирський бронетанковий завод» Фото: ДК «Укроборонпром»

Як пише mil.in.ua, про це повідомляє пресслужба ДК «Укроборонпром».

Це перша для ЖБТЗ передача техніки в рамках державного оборонного замовлення на 2021 рік. Роботи виконані згідно з графіком, однак за обмеженого фінансування.

Окрім сучасних навігаційних систем, оптичних приладів та прицілів, фар інфрачервоного випромінювання з використанням діодних ламп БМП-2 також було оснащено гусеничними стрічками вітчизняного виробництва. Частина з них — власного виробництва підприємства, інша — харківського заводу ім. В.О. Малишева.

«Ми не вперше використовуємо гусеничні стрічки власного виробництва. Це дає змогу нашому підприємству у майбутньому повністю відійти від закупівель гусениць у приватних або іноземних компаній», — зазначив директор Житомирського бронетанкового заводу Олексій Жуковець.

Загалом від початку 2021 року фахівці ЖБТЗ здійснили 8 виїздів для виконання технічних робіт: чотири — у зону проведення Операції об’єднаних сил, ще чотири — у пункти постійної дислокації військових частин або навчальні центри. Загалом було відремонтовано понад 30 машин.

Минулого тижня, а саме 25 березня 2021 року, «польські» БМП-1АК, що були через суд вилучені у польського постачальника, передали до ЗСУ.

Вилучені через суд 26 одиниць БМП-1 у польського постачальника в жовтні 2020 року двома партіями прибули до України.

Спочатку очікувалось, що вже за місяць вилучені БМП-1 можуть бути передані Збройним силам України.

Бойові машини піхоти БМП-1 придбані у польського підприємства та відремонтовані на ДП «Житомирський бронетанковий завод» Фото: ДК «Укроборонпром»

Нагадаємо, в серпні ДП «Укрспецекспорт» через суд примусово вилучив у приватної польської компанії 26 БМП-1 для українських військових, які мали поставити за контрактом ще у 2018 році.

ДП «Житомирський бронетанковий завод» займається виготовленням, глибокою модернізацією та капітальним ремонтом бойової і спеціальної техніки різних модифікацій: БМП, БРЕМ, БМД, а також машин на їх базі.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: