Житомирський бронетанковий передав армії партію БМП-2 – другу за цей рік

24.04.2021 0 By NS.Writer

Житомирський бронетанковий завод передав Збройним Силам України другу партію БМП-2 відремонтовану за цей рік.

Бойові машини піхоти БМП-2 на автотралі Фото: ДК «Укроборонпром»

Як пише mil.in.ua, про це повідомила пресслужба ДК «Укроборонпром».

Роботи виконані з випередженням графіка та за умов обмеженого фінансування.

Техніку передано відповідно до умов державного контракту, повністю готовою до бойового застосування.

«Колектив заводу завжди відповідально ставився, ставиться і буде ставитися до свого безпосереднього обов’язку щодо зміцнення обороноздатності України. Особливо у цей непростий час», — зауважив керівник Державного підприємства «Житомирський бронетанковий завод» Геннадій Гращенков.

У той же час не уточнюється скільки бойових машин піхоти було у цій партії.

Перша для Державного підприємства «Житомирський бронетанковий завод» передача техніки, в рамках державного оборонного замовлення на 2021 рік, складалась з п’яти відремонтованих бойових машин піхоти БМП-2.

Окрім ремонту на бойові машини встановлено навігаційні системи, нові оптичні прилади та приціли, фари інфрачервоного випромінювання з використанням діодних ламп БМП-2.

Також БМП-2 було оснащено гусеничними стрічками вітчизняного виробництва. Частина з них — власного виробництва підприємства, інша — харківського заводу ім. В.О. Малишева.

За рік ЖБТЗ передав ЗСУ понад 100 одиниць техніки.

Додатково від початку 2021 року фахівці ЖБТЗ здійснили 8 виїздів для виконання технічних робіт: чотири — у зону проведення Операції об’єднаних сил, ще чотири — у пункти постійної дислокації військових частин або навчальні центри. Загалом було відремонтовано понад 30 машин.

ДП «Житомирський бронетанковий завод» займається виготовленням, глибокою модернізацією та капітальним ремонтом бойової і спеціальної техніки різних модифікацій: БМП, БРЕМ, БМД, а також машин на їх базі.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: