Житловий проект в Японії створює центральний двір на основі золотої спіралі Фібоначчі

03.09.2020 0 By Chilli.Pepper

Розташований у місті Чонгай, Японія, «будинок пінктада» єгипетського архітектора Ахмеда Ітафі є приватним житловим проектом, на який явно вплинула золота спіраль Фібоначчі. Дизайн передбачає консольний суцільний білий об’єм з розкішним центральним двором, який забезпечує відокремлений житловий простір для сім’ї з п’яти чоловік.

Про це повідомляє designboom.

Ахмед Ітафі створив «пінктада-будинок» як житло без вікон для сім’ї, яка хоче самоти від своїх сусідів. У той же час обмежені отвори також забезпечують захист від сонячного світла. Будинок площею 451 кв.м побудований на основі прямокутного плану зі зміщенням, що обіймає залитий світлом центральний двір, розташований на двох рівнях. Інтровертована структура, здається, відкидає зовнішні пейзажі, створюючи при цьому великий вражаючий приватний відкритий простір.

 

Ремонт квартир у новобудовах столиці і в передмісті Києва. Хочете дізнатися скільки коштує ремонт квартири у новобудові у Вас? Замовте безкоштовний замір на зручний для вас день:
https://remontdoma.kiev.ua/remont-kvartir-v-novostrojke/

Розкішний, але у той же час надзвичайно закритий, прихований проект відноситься до філософії ісламської архітектури, яка відображає концепцію соціальної згуртованості у міський тканині – «будинку бідняків поруч з особняками багатіїв». Резиденція демонструє мінімалістичний простий зовнішній вигляд з розкішним інтер’єром, дотримуючись ідеї «стримувати складність всередині простоти».

Перший поверх включає в себе вітальню і їдальню, а також гостьову спальню і кабінет. Крім того, вертикальний басейн оточений домашнім кінотеатром, а промені світла проектуються крізь воду. Підводячи мешканців на перший поверх, круглі сталеві сходи створюють оглядовий пункт, пропонуючи мешканцям подивитися крізь пастку вітру, розташовану над басейном. Перший рівень включає в себе всі особисті кімнати, а також головну спальню, яка оточує вертикальний басейн.

концептуальний план

перший поверх

другий поверх

інформація про проект:
назва: будинок пінктада
архітектор: Ахмед Ітафі
місцезнаходження: Чонгай, Японія


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: