Зарплати українських айтішників вищі, ніж в СНД

27.07.2021 0 By NS.Writer

Минулого року зарплати українських айтішників виявилися вищими, ніж в інших країнах колишнього СНД, свідчать дані IT-компанії ZONE3000, пише dev.ua.

Цю інформацію підтверджує Антон Фількевіч, старший директор, керівник команди залучення талантів в Україні, Болгарії, Румунії та Іспанії компанії EPAM. «В Україні сьогодні хороші фахівці отримують на руки часто більше, ніж в інших країнах Центральної та Східної Європи», — говорить він.

Ольга Куракса, Vice President, Workforce and Delivery Operations компанії Ciklum пояснює, що така динаміка викликана привабливістю України для ІТ індустрії.

«З ростом популярності віддаленого формату роботи Україною стали активно цікавитися і зарубіжні компанії, які відкривають тут свої R&D центри. Зростає попит на фахівців, а це розігріває і показники зарплат», — говорить вона.

Віце-президент Ciklum вважає, що нинішні умови ринку дозволяють швидко наймати людей і збирати команди — фахівець буквально за пару тижнів може змінити проект або місце роботи при бажанні. Для інших країн з більш консервативними моделями ринку праці такий показник практично недосяжний.

Якщо раніше до нас зверталися за відносно дешевими і якісними IT-кадрами, то в майбутньому конкурентна перевага буде базуватися не на економії, а на професіоналізмі, вважає Ігор Глиняний, Director of Operations and Business Development рекрутингового агентства Skillers.

За його словами, все залежить від того, наскільки фахівці готові до постійної актуалізації навичок, щоб не впертися в так звану «скляну стелю».

Глиняний прогнозує, що протягом року зарплати безумовно будуть рости до загальноєвропейського рівня з позиції вартості розробника для компанії (зарплата + всі податки).

«Якщо узагальнити і спростити, то до $90 000 Контакти gross на рік багато компаній вже морально готові. Так як на локальному ринку ми говоримо про чисту запрлату (net salary), то мова йде про суму з вирахуванням податків (поки 5%)», — наводить приклад рекрутер.

При цьому Глиняный передбачає, що невеликим і середнім компаніям, що пропонують аутсорсингові послуги, буде все складніше конкурувати за таланти з одного боку, а з іншого — ще більше зросте кількість розробників, які працюють безпосередньо на західних замовників віддалено. «В результаті без додаткової цінності так звані „галери“ будуть не актуальні», — резюмує він.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: