Запрошуємо до дискусії «Права людей з інвалідністю: чи готова держава їх забезпечити?»

10.05.2021 0 By NS.Writer

У 2020 році було проведене всеукраїнське опитування «Думки і погляди населення України». Воно виявило, що більше половини людей з інвалідністю незадоволені виплатами та вважають, що має бути додаткове піклування. 65.4% вважають, що виплати, які вони отримують, та обсяг додаткового піклування від держави є недостатніми. Також, кожна п’ята людина з інвалідністю вважає, що держава недостатньо підтримує спеціальні установи для навчання, роботи, охорони здоров’я та догляду для людей з інвалідністю (20.5%).

Майже половина людей з інвалідністю не вважають Конвенцію ООН про прав осіб з інвалідністю ефективною в захисті їхніх прав (46.2%). Майже третина вважає її документом, який не враховує реалії України (35.3%), а 11.9% вважають лише декларативним документом.

7 квітня 2021 року Уряд затвердив Національний план дій з реалізації Конвенції про права осіб з інвалідністю на період до 2025 року.

Наша дискусія буде присвячена проблемі дотримання прав людей з інвалідністю в Україні, а також обговоренню державної політики у цій сфері на сьогоднішньому етапі та у майбутньому.

Спікери заходу:

– Віктор Іванкевич, представник Уповноваженого з дотримання рівних прав і свобод.

– Богдан Мойса, аналітик УГСПЛ.

– Дмитро Жарий, адвокат та правозахисник.

Очікується також участь представника Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю.

Захід ініційовано в рамках ініціативи УГСПЛ «#експертиЗА!», що проходитиме у партнерстві з центром досліджень суспільства «Кронос» та виданням newssky.com.ua.

Як повідомляється, трансляція обговорення буде здійснюватися на платформі ZOOM, а також на Facebook-сторінці УГСПЛ та партнерів.

Дані для участі у заході на платформі ZOOM: за посиланням.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: