За версією Prozorro «Антонов» став найефективнішим державним закупівельником у травні

22.06.2021 0 By NS.Writer

Державне підприємство «Антонов», яке входить до складу Укроборонпрому, очолило рейтинг найефективніших державних закупівельників у травні за версією системи Prozorro, сообщает armyinform.com.ua.

«Антонов» у березні оголосив закупівлю спецодягу трьома лотами: робочі куртки, халати та костюми. Очікуваний бюджет закупівлі склав 2 мільйони 600 тисяч гривень. За перемогу в одному з лотів змагалося 28 постачальників, у двох інших — по 25. Завдяки прозорій конкуренції на торгах «Антонову» вдалося зекономити понад один мільйон гривень. Про це свідчать укладені у травні цього року договори з учасниками тендера, які запропонували найнижчу ціну за товар.

— Державне підприємство «Антонов» провело зразкову закупівлю, забезпечивши максимальну кількість учасників на торгах, максимальну економію коштів та отримавши товар чудової якості. До речі, підприємство, обравши переможцями постачальників із найнижчою ціною, пересвідчилось у якості товару, запросивши відповідні зразки спецодягу. Таким чином, у «Антонов» з’явилася можливість спрямувати заощаджені кошти на інші потреби підприємства. Я вітаю колег з «Антонов» із ефективно проведеним тендером та маю сподівання, що такі результати будуть досяжні і за іншими напрямками. Зрештою, Концерн у рамках трансформації наразі активно впроваджує категорійний менеджмент на підприємствах, який і дасть змогу проводити закупівлі ще ефективніше, — зазначив в.о. директора із закупівель Роман Аврамов.

Нагадаємо, що з 1 січня 2020 року всі підприємства — учасники Укроборонпрому перейшли на систему Prozorro, попри те, що Закон України «Про публічні закупівлі» не поширюється на них. Раніше усі закупівлі відбувалися на закритому майданчику — тільки зареєстровані на ньому постачальники могли взяти участь у тендерах.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: