За два роки Український фонд стартапів профінансував проєктів на 167 млн

18.12.2021 0 By NS.Writer

Український фонд стартапів профінансував понад 200 стартапів майже на $6,3 млн, пише biz.censor.net.

Про це йдеться в повідомленні Фонду за підсумками зустрічі на честь другої річниці своєї діяльності.

На сьогодні Фонд отримав більше 4 тис. заявок від стартапів, з яких більше 200 отримали фінансування на загальну суму у розмірі $6,3 млн (166,9 млн грн). За статистикою, кожен другий стартап-переможець вже залучив додаткові інвестиції, загальна сума яких дорівнює близько $30 млн.

«Ряд українських стартапів, які отримали гранти від USF, вже масштабувались на глобальні ринки. Ми і надалі будемо підтримувати українські інноваційні стартапи. Тому у держбюджеті 2022 року передбачено фінансування Фонду в розмірі 50 млн грн», — зазначив міністр фінансів України Сергій Марченко, що був присутній на заході.

Крім того, повідомляється, що з 2022 року до пітчингу вперше на постійній основі приєднаються інвестиційні партнери, серед яких венчурні фонди TA Ventures, iCLUB, Flyer One Ventures, BRISE Capital та JKR Investment Group.

Flyer One Ventures разом із JKR Investment Group додатково нагороджуватимуть переможців пітчів безкоштовними менторськими сесіями зі своїми венчурними інвесторами.

«Для молодих команд стартапів піар — не менш важливий компонент успіху, ніж гранти. Ми у фонді вже були свідками ситуацій, коли деякі стартапи відмовлялися від нашого фінансування через залучення інвестицій. Це добрий знак, тому ми хочемо поглиблювати цей напрямок роботи», — заявив CEO Українського фонду стартапів Павло Карташов.

Він також анонсував нову ініціативу Cyber/nnov8 — програму сприяння розвитку українських проектів, що спеціалізуються на кібербезпеці.

Cyber/nnov8 надасть підтримку підприємцям та стартапам будувати продукти та сервіси, які у свою чергу допоможуть бізнесу ефективно вирішувати їхні кіберзагрози.

Спільно з УФС Cyber/nnov8 надаватиме гранти та інвестиції, технічну експертизу, майданчики для тестування та пілотування нових технологій та сервісів та допомогу з виходом на локальний та міжнародні ринки.

Як повідомлялося, Міністерство цифрової трансформації спільно з партнерами випустили найбільший в Україні каталог можливостей для стартапів.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: