За 2021 рік ЛДАРЗ відновив три винищувачі МіГ-29

29.01.2022 0 By NS.Writer

Загалом, з початком військової агресії РФ держпідприємство відремонтувало та модернізувало близько 40 бойових літаків, пише defence-ua.com.

ДП «Львівський державний авіаційно-ремонтний завод» (входить до складу ДК «Укроборонпром») торік здійснило капітальний ремонт та здійснив модернізацію трьох бойових літаків МіГ-29 Повітряних сил ЗСУ.

Такі дані були оприлюднені під час підсумкової наради Концерну у Львові, 21 січня цього року, повідомляє видання PravdaTUT Lviv.

Зазначається, що на ремонт одного подібного винищувача потрібно від 7 до 9 місяців. Загалом же, з 2014 року на львівському заводі повернули до життя близько 40 несправних літаків, що у середньому (за темпами відновлення на рік) майже у два рази перевершує показники минулого року.

Відремонтований навчально-бойовий винищувач МіГ-29УБ (40 «білий») на території ЛДАРЗ, переданий ЗСУ у березні 2021 року

Варто нагадати, що керівництво ЛДАРЗ ще у березні 2021 року, в процесі перевірки відновленого навчально-бойового винищувача МіГ-29УБ (40 «білий») повідомляло про відсутність замовлень від Міноборони України.

Модернізований у червні 2021 року на ЛДАРЗ винищувач МіГ-29МУ1 (19 «білий») ПС ЗСУ / Фото: Укроборонпром

Як можна побачити з річного звіту держпідприємства, ситуація, попри велику кількість таких літаків у складі ПС ЗСУ, не виправилась.

Відновлений на ЛДАРЗ у грудні 2021 року винищувач ПС ЗСУ МіГ-29 36 «білий» під час льотних випробувань / Фото: Укроборонпром

Своєю чергою, у підсумковому річному звіті Концерну, відзначається, що зафіксоване значне зростання робіт (на 36%) з виготовлення (включно з модернізацією, ремонтом та наданими послугами) авіаційної техніки та обладнання.

На фото в цеху ЛДАРЗ «засвітилися», ймовірно, МіГ-29 ВС Азербайджану

Частина цього зростання, ймовірно, пов’язана з замовленням українського оборонного відомства на нові військово-транспортні літаки Ан-178-100Р, а інша — з контрактами від іноземних країн. Зокрема, на кадрах з цеху ЛДАРЗ помітні три винищувачі, які належать повітряним силам Азербайджану.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: