З оренди повернуть 15 вертольотів до складу армійської авіації

06.02.2022 0 By NS.Writer

До складу армійської авіації Збройних Сил України мають повернутися 15 українських вертольотів Ми-8МТВ-1, пише mil.in.ua.

Вертоліт Ми-8МТВ-1 компанії «Українські вертольоти». 2021 рік. Фото: Цензор.НЕТ

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на інформаційне агентство Міністерства оборони України АрміяІнформ.

Договір оренди повітряних суден армійської авіації № 01/2003-06 з авіакомпанією «Українські вертольоти» припинено.

Авіаційні машини 20 років перебували в оренді у цій компанії «Українські вертольоти».

За даними українського щотижневика «Військовий кур’єр» у листопаді 2021 року підприємство ініціювало судові позови до Міністерства оборони, аби заблокувати процес повернення вертольотів.

Поки йде суд повернути вертольоти буде неможливо, а слухання можуть тривати й кілька років.

У 2003 році Міністерство оборони вирішило укласти договір з приватною компанією, яка запропонувала взяти в оренду військові вертольоти.

Компанія «Українські вертольоти» орендувала у Міноборони 16 бортів. Тоді за користування машинами військові запросили невелику суму, але при цьому компанія-орендар повинна була зробити капітальний ремонт суден.

Ця сама символічна плата становила за один борт — 30 тисяч гривень у місяць. Окрім, 16 вертольотів, що було орендовано у Міноборони, підприємство взяло в оренду ще 12 суден у Міністерства внутрішніх справ.

До складу повітряного флоту авіакомпанії входять 28 багатоцільових вертольотів Ми-8МТВ-1, у тому числі 6 унікальних вертольотів, створених на базі Ми-8МТВ-1, здатних виконувати різноманітні роботи.

Акціонерами компанії є дві фізичні особи. 39% акцій належить гендиректорові Володимиру Ткаченку. 61% — його дружині Олександрі Ткаченко.

У 2006 році «Українські вертольоти» отримали статус офіційного перевізника Організації Об’єднаних Націй, Всесвітньої продовольчої програми та Міжнародного комітету Червоного хреста.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: