Європейські банки незабаром можуть ввести біткоіни, визнає президент ЄЦБ

09.02.2018 0 By Chilli.Pepper

Президент Європейського центрального банку публічно заявив, що європейські банки можуть займати позиції* в біткоінах після таких подій, як лістинг* ф’ючерсних контрактів на біткоіни американськими біржами, повідомляє ccn.

*[Займати позиції – відкривати угоди; лістинг – включення валюти, ц.п. у список біржі]

 Маріо Драгі

Президент Європейського центрального банку Маріо Драгі. Shutterstock


 

Під час проголошення вступної промови і відповідаючи на зауваження, на зустрічі в Європейському парламенті, на цьому тижні, президент Європейського центрального банку (ЄЦБ) Маріо Драгі висловив думку про тему криптовалют, посилаючись на їх обговорення іншими спікерами у ході наради. Голова ЄЦБ повідомив, що влада не спостерігала тенденцій до того, щоб європейські банки тримали криптомонети. Що важливіше, фінансові інститути в Європейському союзі “демонструють обмежений апетит до цифрових валют, таких як біткоіни зокрема”, – сказав він, додавши, що на даний час це відбувається, незважаючи на підвищений суспільний інтерес до криптовалют.

Банкір визнав, що така тенденція може змінитися з появою криптомонет, що проникають в основне фінансування.

Драгі заявив:

“Однак нещодавні події, такі як лістинг ф’ючерсних контрактів біткоінів на американські біржі, можуть також призвести до того, що європейські банки будуть утримувати позиції в біткоінах, і тому ми обов’язково розглянемо це”.

Заява Драгі заслуговує на увагу, незважаючи на те, що далі він розвинув критику, вважаючи “нерегульовані” біткоіни і кріпвалюти “дуже ризикованими активами”, тоді як банки повинні активно аналізувати ризики, якщо вони вирішать включити криптомонети до свого портфелю.

До зневаги багатьох банків з Уолл-стріт, найбільша в світі біржа деривативів – CME Group, впровадила лістинг ф’ючерсних контрактів на біткоіни в середині грудня, після того, як міжбанківський CBOE увів свій лістинг за тиждень до цієї події.

Голова центрального банку ЄС також натякнув на майбутній єдиний нагляд через “Єдиний наглядовий механізм” для контролю ризиків цифрових активів щодо контрольованих установ або банків.

Раніше Драгі заявив, що ЄЦБ не має повноважень регулювати біткоіни, але його зауваження на цьому тижні передбачають більш наглядовий, а не регуляторний підхід до криптовалют, прийнятим або дозволеним серед банків ЄС і, можливо, країн. У певному протиріччі, Драгі також запропонував – пізніше місяцем, в жовтні 2016 року, – що криптовалюти не дозріли достатньо, щоб ЄЦБ розглянув питання регуляції.

У листопаді Драгі додав, що біткоіни і вплив більш широкого кріптовалютного сектора були “досить обмеженими” і не являли для центральних банків ніяких ризиків як децентралізовані криптовалюти, які в корені заперечують контроль над грошовою пропозицією за допомогою декількох інституцій.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: