Які питання РНБО може розглянути на засіданні 17 вересня

16.09.2021 0 By NS.Writer

Президент Володимир Зеленський 17 вересня скликає Раду національної безпеки й оборони. Під час засідання можуть розглянути питання Донбасу, пише 24tv.ua.

Про це в ефірі одного з телеканалів повідомила «слуга народу» Ірина Верещук. Нардепка сподівається, що обговорять ситуацію з безпекою на тимчасово окупованих територіях.

«Бо через кілька днів будуть вибори до держдуми Росії. І це — важливе питання. Бо є паспортизація. І є, як я тепер чую, ледь не насильницьке звезення громадян України до Росії», — сказала вона.

За її словами, у цьому контексті РНБО має ухвалити рішення:

– як діяти;

– до кого звертатися;

– які санкції просити запровадити;

– які обмеження ввести самим.

«Жодних санкцій щодо людей, громадян України, які вимушені залишатися на тимчасово окупованих територіях Донбасу, не буде», — додали Ірина Верещук.

Зверніть увагу! Востаннє РНБО збиралася у п’ятницю, 20 серпня. Під час нього наклали санкції через переслідування жителів окупованого Криму. Також під нові обмеження потрапили Ігор Гужва, Анатолій Шарій та Андрій Деркач.

Попередні засідання РНБО: що відомо

– РНБО 18 червня впровадила персональні санкції проти оліграхів Павла Фукса та Дмитра Фірташа. Тоді й затвердили Стратегію розвитку оборонно-промислового комплексу України.

– Після цього засідання відбулося 23 червня, приводом стала загроза поширення штаму Дельта.

– Рада національної безпеки й оборони зібралася у п’ятницю, 16 липня. Обговорили питання санкційної політики, створення системи моніторингу за олігархами та посилення карантину.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: