Як «Укрпошта» активно будує банк

04.02.2022 0 By NS.Writer

Державний поштовий оператор «Укрпошта» готується запускати власний банк. Попередньо відомо, що це може бути банк «Альпарі» за 260 млн грн. CEO компанії Ігор Смілянський уже опублікував фото картки «Укрпошта», а також розповів про закупівлю POS-терміналів, пише ain.ua.

– Навіщо «Укрпошті» банк? Купівля банка — це частина стратегії, про яку Смілянський говорив ще з 2016 року, щойно очоливши поштовий оператор. За його словами, ідея в тому, що в Україні, в населених пунктах без банківських відділень живе понад 12 млн українців. Але там водночас працюють відділення «Укрпошта», куди користувачі могли би звертатися за фінансовими послугами.

– У травні 2021 року держкомпанія оголосила тендер на оцінщика для такого активу. Цей банк мав би бути маленьким, без відділень, або із невеликою їхньою мережею. Серед кандидатів називали банк «Портал», «Альпарі», «Банк Фамільний» та інші невеликі фінансові заклади. Згодом виявилося, що «Укрпошта» обрала банк «Альпарі».

– Зараз, судячи з публікації Смілянського, держоператор активно готується до офіційного анонсу про роботу свого банку. На фото можна побачити брендовану банківську карту:

– Також держоператор масово закуповує банківські термінали для розрахунків. На грудень 2021 року їх у мережі оператора було 7500, і компанія провела на них 1,6 млн операцій на 1 млрд грн. Зараз «Укрпошта» оголосила тендер на закупівлю ще 17 000 терміналів, що працюватимуть у найвіддаленіших селах.

«Ми дуже сподіваємося, що відповідь на запитання: куди мені подіти ту вашу карту (з „ковідною“ 1000, пенсією чи зарплатою) у селі більше не стоятиме на порядку денному у нашій країні. І звичайно ж, це будуть карти „Укрпошта Банку“. Так що тизер ви вже побачили, масштаб оцінили, сподіваюся, продюсери дадуть нам зробити круте банківське шоу вже цього року, а то глядачі вже зачекалися», — пише Смілянський.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: