Як розподілять 450 млн на Фонд фондів, світчерів та IT–освіту

29.12.2021 0 By NS.Writer

В Міністерстві цифрової трансформації розповіли про плани використання державного бюджету на розвиток IT в Україні, пише dev.ua.

«Зараз, справді, важко сказати (точні суми розподілення — ред.). Найбільше, грошей з цієї суми, напевно, піде на Фонд фондів, на другому місці — IT—освіта, менша частина піде на акселератор», — розповів dev.ua Олександр Борняков, заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT—сфери під час презентації правового режиму Дія City.

«Зараз ми не можемо сказати точне розпреділення цієї суми. Триває процес бюрократичний, ідеологічний і змістовний. Скажемо трохи пізніше», — підсумував міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Раніше міністр цифрової трансформації заявив, що що в перспективі держава опікуватиметься підготовкою світчерів (людей, які хочуть змінити професію — ред.) для галузі — покриватиме половину витрат на перепрофілювання фахівців з інших галузей.

За його словами, зараз Мінцифра та Міносвіти розробляють проєкти для адаптації спеціалістів з інших галузей. Конкретної суми він не назвав, але повідомив, що виділена сума може бути понад 150 млн грн.

Нагадаємо, що фінансування здійснюватиметься за рахунок статті у держбюджеті—2022 «Розвиток пріоритетних проектів у сфері інформаційних технологій», на яку виділено 450 млн грн.

При цьому Ідея Фонду фондів полягає в тому, що держава дає від 10% до 20% бюджетування для цього фонду, решту надають МФО чи інші інвестори. Після цього Фонд інвестує в інші фонди, які, у свою чергу, — вже в технологічні компанії та IT—проєкти.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: