Як «Нова пошта» запустила власну авіакомпанію

14.12.2021 0 By NS.Writer

СЕО «Нова пошта Глобал» Юрій Беневитський розповів як працюватиме авіадоставка компанії, пише dev.ua.

Запуск власної авіакомпанії — це виключно операційна необхідність, повідомив в інтерв’ю AIN Юрій Беневитський.

«Ми хотіли виконувати рейси з нашими посилками самостійно, не залучаючи сторонніх перевізників, щоб отримати контроль та необхідні нам строки», — сказав топменеджер.

Про напрямки для польотів

Наразі триває підготовча робота. Є команда, яка займається проходженням усіх необхідних процедур, щоб отримати сертифікат експлуатанта в ДАСо (Державній авіаційній службі). На це потрібен час, але в середині наступного року ми точно виходимо на власний розклад польотів. Це буде Нью-Йорк—Бориспіль, Бориспіль—Нью-Йорк (JFK-KPB, KPB-JFK). Також буде Китай, зараз триває вибір аеропорту — там їх досить багато, як локальних, так і за межами територіального Китаю. Плануємо літати в Гонконг, Гуанчжоу, Пекін, Ханчжоу, Умчі й т. д. Вибір залежатиме від того, де знаходитимуться консолідовані вантажі наших клієнтів і проходитимуть всі необхідні митні процедури підготовки до перельоту.

Про те, скільки літаків використовуватимуть

Для початку нам вистачить двох літаків. Я поки що не скажу про вантажомісткість, тому що наразі ми розглядаємо варіанти. Але вона буде достатньою, щоб вивозити той об’єм, який у нас є, і ще лишились потужності для залучення нових вантажів у нових сегментах ринку. Скільки коштує один такий літак — закрита інформація. Однак я можу назвати потенційну вартість вантажу, який перевозить один такий літак за політ. Це — декілька мільйонів доларів.

Про терміни доставки

Якщо ми обіцяємо доставити посилку до 6 календарних днів, це означає, що ми доставимо її на 4-й або 5-й календарний день з моменту відправки. Наприклад, якщо ви звертаєтесь до оператора «великої четвірки», то там «доставка 4-5 днів» означає, що вам доставлять на 4-й або 5-й день, не раніше. Тобто, ми намагаємось доставити посилку раніше вказаних нами термінів.

Про те, що перевозитимуть

Авіакомпанія буде обслуговувати всі сегменти, навіть в які ми ще не зайшли. Наприклад, товари, що швидко псуються, фарму, небезпечні вантажі, що потребують спеціальних температурних режимів. Власне, своя авіакомпанія і дозволить нам все це возити.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: