Як не прогадати, у які криптостартапи України інвестувати

20.11.2021 0 By NS.Writer

Криптоіндустрія в Україні активно розвивається. І це спричинило бум розвитку криптостартапів, заснованих українськими айтішниками. Поява нових проєктів привертає увагу інвесторів, які починають вкладати в них свої кошти. Як не помилитися і вибрати гідний стартап для інвестицій? dev.ua вибрав найкращі.

BitWallet

Новий стартап, який з’явився в Україні 2 вересня 2021 року. Поява даного проєкту виявилася дуже вчасною, оскільки криптоіндустрія в усьому світі розвивається досить швидко. BitWallet — це платіжний сервіс, за допомогою якого задовольнилося чимало потреб користувачів.

Наприклад, за допомогою підтримки фінтехсистеми Concord Fintech Solutions, BitWallet дає користувачам можливість здійснювати різні операції з цифровими активами, а також дозволяє розплачуватися криптою як фіатними грошима.

Сервіс також дозволяє безпечно і швидко купити або продати цифрові активи, а також обміняти їх. Головна перевага BitWallet — можливість розплатитися криптовалютою прямо в Інтернеті. При цьому, на сервісі можна безпосередньо прив’язати банківську карту до криптовалютного гаманця, тому, що платіжне рішення працює з Visa і Mastercard. Також користувачі можуть оплачувати товари й послуги за допомогою ApplePay і GooglePay.

Weld Money

Так само як і BitWallet, Weld Money ― це емітент фіатних Visa карт, які можна легко підключати до будь-яких криптобірж і гаманців, де зберігаються цифрові активи і є можливість здійснювати покупки в Інтернеті. На цей час розробка Weld Money відбувається в автономному режимі.

Карти Weld Money стали доступні в жовтні 2021 року, але поки що ними можуть користуватися лише жителі України. Потім їх почнуть поширювати по Європі й країнах СНД. Головна функція карти в тому, що користувачі зможуть користуватися фіатом і криптовалютою у звичайних точках продажів або в онлайн-магазинах.

Карту також можна прив’язати до платіжних систем Mastercard і Visa, а при оплаті через GooglePay та ApplePay банк переводить фіатну транзакцію в овердрафт (Безвідсотковий кредит), а Weld Money моментально здійснює переклад потрібної на покупку суми в криптовалюті з балансу користувача на корпоративний акаунт на біржі.

Перед тим, як почати користуватися картою, необхідно підключити її до адреси віртуального гаманця на будь-якій криптобіржі, наприклад Currency.com. На торговій платформі представлено понад 2000 токенізованих активів: токенізовані валюти, криптовалюта, токенізовані акції, токенізовані облігації, токенізовані індекси, токенізовані сировинні ринки й токенізовані ETF.

Перекази на карту приходитимуть у вигляді стейблкоїнів з подальшим безвідсотковим конвертуванням у фіат. На перших етапах карта працюватиме зі стейблкоїнамі USDCoin і Tether. Майданчик, на якому обслуговуватиметься Weld Money, проводить обмін цифрових активів через Естонію. Ця країна була обрана як обмінник тому, що на її території вже регулюється криптовалюта і можна уникнути українських податків.

Багато великих компаній і венчурні фонди стали інвесторами в цей проєкт. Серед них: Concorde Capital (Україна), Magnus Capital (США) і 7 O’clock Capital (Китайський інвестор).

Також навколо weld спостерігається хайп, створений ком’юніті проєкту на всіх комунікаційних майданчиках. При цьому проєкт активно розширює свою команду, яка запропонує абсолютно новий погляд на фінансовий ринок. Компанія також планує ще один інвестиційний раунд, який допоможе вийти далеко за межі СНД.

Криптовалютна біржа CEX.IO

Популярна платформа для покупки та продажу різних криптовалют. З моменту свого зародження криптобіржа працювала за принципом хмарного майнінгу, але потім почала пропонувати своїм користувачам можливість обмінювати криптовалюту на фіат. Потім платформа продовжила розвиватися і стала повноцінною криптовалютною біржею. Сьогодні CEX.IO являє собою глобальний онлайн сервіс, який пропонує послуги практично в будь-якій країні світу.

На платформі представлений зрозумілий інтерфейс п’ятьма мовами світу, що робить його корисним для новачків. Реєстрацію на біржі можна знайти на головній сторінці сайту, де потрібно вказати електронну пошту і придумати унікальний пароль. Верифікація на сайті не обов’язкова, але якщо ви не пройдете процедуру верифікації, то через деякий час обліковий запис заблокують. Також верифікованим користувачам надається доступ для вводів і висновків великих коштів.

Криптовалютна біржа CEX.IO займає одинадцяту позицію в рейтингу стартапів журналу Forbes Ukraine у 2021 році й оцінюється в $70-120 млн.

Криптовалютна біржа Kuna

Це перша публічна криптовалютна біржа в Україні та країнах СНД, на якій обслуговується понад 300 000 користувачів. Платформа має свій токен — KUN (ERC-20), і якщо користувач внесе від 100 KUN, йому присвоюється VIP-статус, і він звільняється від комісій. Kuna також пропонує трейдеру можливість поповнити рахунок і виводити кошти за допомогою української гривні і криптовалют.

Головною метою розробників Kuna є створення різноманітних проєктів для внутрішнього і зовнішнього ринку України. У 2017 році були створені криптовалютні автомати, які працювали за принципом офлайн обмінника. Користувач з їх допомогою може внести банкноти в автомат і купити біткоїни. Kuna також пропонує трейдеру можливість поповнити рахунок і виводити кошти за допомогою української гривні та криптовалют.

Зараз на майданчику зареєстровано вже понад 13 000 користувачів, його щоденний оборот — $200 000. На біржі також є фіксована комісія в розмірі 0,25% і автоматичне зарахування й виведення коштів.

Ще одним плюсом Kuna є зрозумілий і зручний інтерфейс сайту. Пройти реєстрацію можна досить швидко: перейти на офіційний сайт криптобіржі, ввести адресу електронної пошти й придумати пароль, а потім погодитися з умовами платформи.

До 2018 року на платформі не було верифікації, а сьогодні вона стала обов’язковим етапом при реєстрації акаунта. Якщо користувач не пройде верифікацію, то його заблокують. Також потрібно уважно ставитися до всіх переказів. Будь-яка велика транзакція може здатися підозрілою, і тоді знадобляться додаткові документи для підтвердження особи.

На завершення зазначимо, що Україна, як і багато інших країн, не відстає від світових тенденцій. Також розробники цих проєктів намагаються бути інноваторами в криптоіндустрії, розробляють новіші й зрозуміліші способи для використання цифрових активів.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: