Як не перепити на свята і раніше не вибути з ладу

31.12.2021 0 By NS.Writer

Новорічні свята приносять не лише відпочинок та веселощі, а й неприємні наслідки відзначень. Як уникнути надмірного вживання спиртних напоїв, нагадав Центр громадського здоров’я, пише ukranews.com.

«Рекомендованої» дози алкоголю не існує. Ви можете випити таку кількість алкоголю, ризик якої для здоров’я перевершує потенційну користь. Алкоголь може змінювати ваші думки, судження, прийняття рішень та поведінку. Є пряма залежність розвитку небезпечних хвороб від доз алкоголю. Наприклад, що більше спиртного ви вживаєте, то вище ризик раку.

Як зменшити вживання алкоголю на свята:

– Не купуйте алкоголь на свята та не тримайте його вдома. Доведено, що більше алкоголю ми купуємо, тим більша ймовірність, що ми вип’ємо його раніше, ніж мали намір.

– Замініть звичні вам алкогольні напої безалкогольними. Це хороша альтернатива, до того ж асортименти такої продукції дуже різноманітний.

– Уникайте «тригерів». Якщо компанія чи людина спонукає вас до випивки у Новий рік, намагайтеся уникати такого святкування або практикуйте способи ввічливої ​​відмови.

– Не сідайте за кермо, якщо випили. Навіть невеликі дози алкоголю можуть негативно вплинути на самопочуття і реакцію.

– Пийте більше води. Якщо ви вирішили випити, перед вживанням спиртного можна випити склянку води, а в процесі слід вживати таку кількість води, яка орієнтовно відповідає випитій дозі алкоголю. Вода допоможе знизити ризик зневоднення.

– Якщо ви вирішили випити, не вживайте алкоголю на голодний шлунок. Так ви швидше сп’янієте.

– Не вживайте алкоголь, якщо приймаєте ліки. Уважно прочитайте інструкцію до препарату і пам’ятайте, що поєднання алкоголю з медикаментами може призвести до непередбачуваних наслідків і навіть смерті.

– Похмільний синдром не лікують алкоголем. Якщо ви відчуваєте наслідки спиртних напоїв з ранку, прийміть контрастний душ і пийте більше води.

«Пам’ятайте! Веселитись і отримувати задоволення від життя можна і потрібно на тверезу голову, щоб було що згадати. Відпочивайте без шкоди для здоров’я!», — радить ЦГЗ.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: