“Втечу” Гітлера розслідувало ЦРУ — розсекречені документи мають ефект бомби

04.11.2017 0 By Chilli.Pepper

Нещодавно розсекречене досьє ЦРУ демонструє, що розвідувальне агентство досліджувало можливість того, що Адольф Гітлер був ще живим і проживав у Південній Америці в 1955 році – майже через десять років після закінчення Другої світової війни.

© Central Intelligence Agency

 

У документі, який з’явився на веб-сайті ЦРУ, об’єктом уваги є колишній солдат СС, який розповів агентам, що він регулярно зустрічався з Гітлером у Колумбії повідомляє foxnews. «CITROEN [інформатор ЦРУ] стверджував, що контактував з HITLER приблизно раз на місяць у Колумбії при його поїздці з Маракайбо в цю країну у якості співробітника KNSM (Royal Dutch) Shipping Co. в Маракайбо», – йдеться в документі.

Далі йдеться про те, що інформатор ЦРУ повідомив CI MELODY-3 (агенту ЦРУ), що він зробив знімок з Гітлером, але «не показав фотографію». [Трагически мощная история одинокого немца, который отказался «зиговать» Гитлеру]

© Central Intelligence Agency

Документ, що містить три сторінки, припускає, що Гітлер, можливо, працював співробітником судноплавної компанії, перш ніж потенційно втікти до Аргентини. На другій сторінці зображений інформатор Філліп Сітроен з людиною, яка за його твердженнмv, є Гітлером, у середині 1950-х років.

«Друг CIMELODY-3 стверджує, що наприкінці вересня 1955 Філіп Сітроен, колишній німецький солдат СС, конфіденційно заявив йому, що Адольф Гітлер (sic) все ще живий», – йдеться в документах.

© Central Intelligence Agency

 

Гітлер покінчив життя самогубством, прийнявши капсулу ціаніду і застрілившись. Його дружина Єва Браун вбила себе, проковтнувши ціанідну таблетку. Його тіло було пізніше виявлено радянськими солдатами і поховано у невідомому місці. Німецький суд оголосив Гітлера мертвим, але не раніше 1956 року, більш ніж через десять років після закінчення війни.

Незважаючи на висновки німецького суду, у перебігу багатьох років чутки тільки зростали про те, що Гітлер вижив і втік до Південної Америки. Згідно з повідомленням, опублікованим на news.com.au, виявлення проектувальника Голокосту Адольфа Ейхмана і Йозефа Менгеле – лікаря, який проводив лікарняні експерименти з ув’язненими в Освенцімі – в Аргентині та Бразилії, додало підстави для чуток.

Ейхман в кінцевому підсумку був схоплений і повішений Ізраїлем за його злочини в 1961 році, але Менгеле вдалося уникнути арешту. Врешті-решт він помер, потонувши при плаванні біля берегів Бразилії у 1979 році.

Досьє було складено начальником бюро ЦРУ Каракаса Девідом Брікснором і передано телеграфом до Вашингтона у 1955 році разом з вищезгаданим зображенням Сітроена і чоловіка, який імовірно був Гітлером.

© Central Intelligence Agency


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: