Все, що ми знаємо про фільм “Матриця 4”

05.12.2020 0 By Chilli.Pepper

Другий – ну, технічно сьомий – прихід Нео.

Настав час знову увійти в Матрицю, як четверту частину знакової серії кінематографічних фільмів про кіберпанк.

Анонсована незадовго до 20-річчя, “Матриця 4” поверне нас у похмуре майбутнє, наповнене роботами-охоронцями і цифровими фабрикантами. І після знаменного анонсу від Warner Brothers, Matrix 4 не тільки з’явиться у кінотеатрах у наступному році – вона також буде транслюватися на HBO Max того ж дня.

Коли вийде? Хто причетний? Чи буде в ньому Кіану Рівз? Далі все, що ми знаємо про четвертий фільм “Матриця”.

Коли виходить “Матриця 4”?

Спочатку запланований на 21 травня 2021 року, потім перенесений на квітень 2022 року через жонглювання із COVID, Matrix 4 тепер офіційно готується до виходу 22 грудня 2021 року. В рамках радикальної стратегії випуску Warner Bros. після пандемії фільм також буде доступний на HBO Max того ж дня, але терміном всього на один місяць. Після стрімінга фільм знову стає театральним ексклюзивом.

Як він буде називатись?

Зараз це просто “Матриця 4” без підзаголовків. Але, з огляду на те, що двома іншими продовженнями були «Матриця: перезавантаження» і «Матричні революції», ми очікуємо, що наприкинці буде додано «R».

Повертається тільки одна з Вачовскі

І це буде Лана Вачовскі, яка збирається писати, керувати та продюсувати. Вона написала сценарій з автором “Хмарного Атласу” Девідом Мітчеллом і Олександром Хермон, з якими вона працювала над Sense8 від Netflix. Ліллі Вачовські не буде задіяно через її роботи над серіалом Showtime «Робота в процесі», більш реалістичним серіалом, ніж попередні проекти Вачовські. Вона благословила продовження «Матриці», але в інтерв’ю для серіалу заявила, що її більше тягне до створення робіт, які явно зачіпають соціальні проблеми.

Після Bound, оригінальної трилогії Matrix, Speed Racer, Cloud Atlas та Jupiter Ascending, “Матриця 4” стане першим фільмом, який дві сестри не створюють разом.

Хто ще повертається у виробництво?

Грант Хілл, один з перших продюсерів фільму «Матриця: перезавантаження», повертається разом із Джефом Дерроу і Стівом Скроу, які були одночасно художниками-концептуалістами і художниками по розкадруванню фільмів «Матриця».

Хто в “Матриці 4”?

Яхья Абдул-Матін II (Хранителі) і Джессіка Хенвік (Залізний Кулак) були обрані на головні ролі, про які йдеться у звітах. Ходять чутки, що Абдул-Матін II буде грати молодого Морфеуса, а Хенвік буде жіночим «нео-подібним персонажем». Але це не підтверджено. Також були задіяні Ніл Патрік Харріс («Як я зустрів вашу маму») і Джонатан Грофф («Холодне серце»), а також Тобі Онвумер зі Sense8. Інший випускник Sense8, Ерендіра Ібарра, разом з індійською актрисою Пріянка Чопра приєдналися до акторського складу в січні 2020 року.

Хто повертається до кастингу?

Джада Пінкетт Сміт повернеться до ролі Ніобе, як і Ламберт Вілсон до ролі Меровінга. І, що, мабуть, найбільш важливо для непохитних головних “Матриць”, Керрі-Енн Мосс і Кіану Рівз повертаються в ролі Трініті і Нео.

Зачекайте, Трініті і Нео загинули?

Авжеж, але це ж наукова фантастика.

Пояснення повернення Кіану Рівза найпростіше: Нео – це результат статистичної аномалії, що повторюється в Матриці знову і знову. Хоча останнє зображення Нео, схоже, перезавантажує Матрицю, аномалія все ще існує, а це означає, що він може повернутися. Фактично, в кінці «Революцій» Оракул каже, що вірить, що знову побачить Нео.

Трініті трохи складніше, тому що вона вмирає за межами Матриці, і її прихід ніколи не прогнозували статистичними аномаліями. Як би там не було, вона народилася в Матриці, отже, вона могла певним чином з’явитися знову.

Але найпростіша відповідь: спогади.

А як щодо Морфеуса?

У серпні Лоуренс Фішберн заявив New York Magazine, що не бере участі в сіквелі. «Мене не запрошували. Може бути, це змусить мене написати ще одну п’єсу. Я шукаю у цьому благословення. Я бажаю їм всього найкращого. Сподіваюся, це здорово”.

Про що ж буде “Матриця 4”?

Ми не знаємо напевно, але трилогія «Матриці» не завершилася так остаточна, як може здатися. Нео пожертвував собою, щоб врятувати Матрицю (і, таким чином, машини скасували атаку на Зіон). Матриця перезавантажується і є домом як для людей, так і для деяких незалежних програм, існування яких Архітектор не очікував. Вони мирні, але, як натякає Архітектор, це може тривати недовго. Так, так, так …

Як і очікувалося, всі, хто пов’язаний із четвертою Матрицею, надзвичайно замовчують те, що їх чекає. З’ясовані фото обіцяли тільки реально погоню на мотоциклі. Крім тього, був лише один дуже скупий коментар.

«Це дуже цікавий сценарій», – сказав Яхья Абдул-Матін II для Entertainment Weekly. Це все! Нам просто потрібно почекати і подивитися.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: