ВРУ прийняла за основу законопроєкт «Про основи національного спротиву»

11.07.2021 0 By NS.Writer

Верховна Рада України прийняла за основу у першому читанні 318 голосами народних депутатів законопроєкт «Про основи національного спротиву».

Про це повідомляє Мілітарний.

Законопроєкт № 5557 визначає поняття «національний спротив» та розділяє його на три ключові компоненти: територіальну оборону, рух опору та підготовку громадян до національного спротиву.

Таким чином Верховна Рада України планує доопрацювати даний законопроєкт між першим та другим читанням.

Також варто врахувати, що ВРУ може прийняти рішення щодо законопроектів, визначених як невідкладні, про одноразове відхилення від процедури розгляду, передбаченої Регламентом, і скоротити строки внесення альтернативних законопроектів, внесення пропозицій і поправок.

Варто зауважити, що пропозиції і поправки до законопроекту, який готується до другого читання, можуть вноситися лише до того тексту законопроекту (розділів, глав, статей, їх частин, пунктів, підпунктів, абзаців, речень), який прийнятий Верховною Радою за основу.

За висновками того ж самого Головного науково-експертного управління та членів цього ж Комітету Верховної Ради України має багато недоопрацювань та зауважень.

Нещодавно Верховна Рада України «узаконила кріпацтво» резервістів оперативного резерву, — саме такі думки лунають у коментарях ветеранських груп, щодо прийняття народними обранцями законопроєкту 3553 30 березня 2021 року.

Законопроєкт 3553 надає Президенту України право одноосібно призивати усіх резервістів (незалежно від черги оперативного резерву) без мобілізації або воєнного стану.

Строк служби за призовом буде встановлюватися винятково рішенням Президента України.

Верховна Рада також ВІДХИЛИЛА Поправку № 1, яка пропонувала призивати лише тих резервістів, які в добровільному порядку уклали контракт на проходження військової служби в резерві.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: