Вплив забруднень на меблях та килимах на здоров’я людини

16.12.2021 0 By Chilli.Pepper

В умовах кожного приватного будинку чи квартири, рано чи пізно на меблях та килимах можуть з’явитися забруднення.

Чим більше користуються меблями, чим більше людей та домашніх улюбленців живуть у помешканні – тим більше бруду та плям з’являються на поверхні диванів, крісел та килимів.

Те, що поява плям є неминучою зовсім не значить, що з цим потрібно змиритися. Якщо побороти забруднення самотужки не вдається, або нема часу, то за адресою https://vipliga.com.ua/ можна замовити послуги хімічної чистки меблів та килимів удома. Справжні професіонали своєї справи допоможуть убезпечити себе та близьких від неприємностей зі здоров’ям.

Як брудні меблі та забруднені покриття підлоги впливають на здоров’я

Пилюка чи плями на килимах можуть стати причиною виникнення алергічних реакцій, плями від їжі чи напоїв – викликати надзвичайно неприємні запахи, а надмірна вологість спричинить розмноження плісняви на килимах та виділення токсичних речовин у повітря.

Алергічні реакції можуть викликати ускладнення зі здоров’ям, особливо у маленьких дітей. Якщо не проводити боротьбу із пліснявою, то окрім алергії є небезпека отруїтися мікотоксинами. Таке отруєння характеризується подразненням горла, очей, шкіри, нежитю та кашлем.

У деяких випадках вдихання алергенів та плісняви можуть викликати бронхіт, респіраторні інфекції чи загострення астми. В умовах безперервної пандемії корона вірусу загострювати ситуацію таким способом зовсім не обов’язково.

Більшість плям чи забруднень можна видалити

Якщо килимки чи інші покриття для підлоги можна періодично пилососити, витрушувати чи вибивати, то самостійна чистка меблів непрофесійними засобами може перетворити нескладну пляму у невидалиме забруднення.

Позбавитися від важко видалимих плям допомагає миття меблевої обивки, яке по-іншому називається чистка з видаленням спрею. Її процедура наступна:

  • поверхня попередньо очищається пилососом;
  • плями на декілька хвилин покриваються робочим розчином професійних засобів;
  • поверхня очищується екстрактором;
  • виконується фінішна промивка.

Обивка дивану чи килим після процедури можуть висихати від двох до шести годин.

Часто проблемою стає різкий та неприємний запах від м‘яких меблів. Причиною є забруднена їжею обивка. Для його усунення у першу чергу потрібно знайти джерело походження. Після цього використовуються засоби для видалення плям та виконується прання методом віджиму.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: