ВМС України розпочинає підготовку до приймання першого дивізіонного комплекту берегового ракетного комплексу «Нептун»

14.01.2021 0 By NS.Writer

У ВМС ЗС України розпочався новий навчальний рік. За встановленою традицією на військово-морській базі «Південь» відбувся урочистий підйом прапора Військово-Морських Сил Збройних Сил України та прапорів розцвічування. На шикуванні особовий склад кораблів, катерів і військових частин з новим навчальним роком привітали представники Командування ВМС.

Про це пише armyinform.com.ua.

Командувач національних ВМС контрадмірал Олексій Неїжпапа визначив пріоритети функціонування й розвитку українського флоту у 2021 році.

— Попереду у нас насичений рік, перед нами стоять амбітні завдання. Метою підготовки Військово-Морських Сил у 2021 році визначено підготовку органів військового управління, частин і підрозділів до виконання оперативних і бойових завдань з відсічі та стримування збройної агресії на суші, у повітрі та на морі з будь-якого напрямку до відновлення територіальної цілісності держави. Потрібно вдосконалювати способи ведення бойових дій на морі, оборонні та стабілізаційні дії, ефективно здійснювати поступовий перехід на стандарти та процедури підготовки, які застосовуються у країнах-членах НАТО, — підкреслив він.

Про перший комплект РК-360МЦ «Нептун»

У ВМС України розпочинається підготовка персоналу, який готуватиметься до приймання цього року першого дивізіонного комплекту берегового ракетного комплексу РК-360МЦ «Нептун». Також розпочнеться відповідна професійна підготовка фахівців для опанування ударним безпілотним авіаційним комплексом типу Bayraktar, який цього року надійде на озброєння військового флоту.

Про підсилення корабельно-катерного складу

Цього року до складу ВМС України від США передадуть ще три патрульних катери класу «Айленд». Наразі в місті Балтимор у США розпочалася 10-тижнева допідготовка двох майбутніх екіпажів. Триває планова підготовка екіпажу для третього катера цього проєкту. Не менш важливою є підготовка екіпажу корабля спеціального призначення проєкту «Лагуна» та екіпажів двох десантно-штурмових катерів типу «Кентавр». Крім того, за словами командувача ВМС ЗС України, тривають перемовини стосовно будівництва восьми ракетних катерів для забезпечення потреб національного військового флоту.

Першу партію американських катерів Mark VI українські ВМС отримають у 2022 році

Американці передадуть катери Mark VI абсолютно новими, збудованими на власних суднобудівних підприємствах. Катери надійдуть до України вже з комплектом американського озброєння та технічних засобів. Ця катерна платформа найсучасніша у світі. Переваги цих катерів: багатофункціональність, швидкість і маневреність. Їх оснастять зброєю, здатною завдавати прицільних вогневих ударів на ураження по цілях противника.

Про підготовку особового складу

В Інституті ВМС уперше розпочнеться підготовка офіцерського складу на фахових курсах підвищення кваліфікації (курс L-1C). На базі Навчального центру триватиме підготовка на тренажерних комплексах осіб офіцерського складу, майбутніх командирів кораблів та їхніх старших помічників, які вперше складатимуть заліки на самостійне управління кораблями в морі. Триватиме підготовка з питань боротьби за живучість корабля осіб рядового, старшинського й офіцерського складу. Крім того, цього року у ВМС України створять Школу підготовки корабельного складу для якісної фахової підготовки екіпажів кораблів, катерів і суден забезпечення. Планується до Дня ВМС ЗС України провести конкурс для визначення найкращого корабля (катера) з морської культури тощо.

Про нарощування спроможностей із залученням західних партнерів

Звісно, пріоритетом є подальше вдосконалення морського вишколу. Основними напрямами діяльності стануть підготовка підрозділів ВМС з погляду відпрацювання елементів сумісності з органами управління й кораблями флотів країн НАТО під час участі у заходах міжнародного співробітництва. Це передусім навчання серії «Сі Бриз» і двосторонні українсько-румунські навчання «Ріверайн-2021».

У новому році Військово-Морські Сили продовжать нарощувати оперативні та бойові спроможності для відсічі агресії з моря, суші й повітря як у Чорноморському, так і в Азовському регіонах.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: