ВМС України очікують ще Ми-8 МСБ до кінця року

27.12.2021 0 By NS.Writer

До кінця грудня Військово-морські сили ЗС України планують збільшити кількість вертольотів Ми-8 МСБ, повідомляє Мілітарний.

Про плани до кінця місяця поповнити кількість вертольотів розповів Командувача ВМС ЗСУ Олексія Неїжпапи в інтерв’ю виданню УНІАН.

«В цьому році ми збільшили кількість Мі-8 МСБ, і до кінця року збільшимо ще трішки. А в наступному році будемо додатково отримувати ще літаки транспортної авіації», — повідомив Контрадмірал Олексій Неїжпапа.

Ми-8 МСБ — український варіант модернізації радянського багатоцільового вертольота Ми-8, розроблений компанією «Мотор Січ».

Ми-8 МСБ-В 10 морської авіаційної бригади. Стоп-кадр телерадіокомпанія «Бриз»

Нагадаємо, у листопаді 2021 року Морська авіація Військово-морських сил отримала додаткові два модернізованих вертольотів Ми-8 МСБ-В.

Ці вертольоти приєдналися до аналогічних повітряних суден, які були передані частині у 2019-му році.

Ми-8 МСБ

У модернізованих Ми-8 МСБ-В посилено захист від ракет з інфрачервоними головками самонаведення та стрілецької зброї, вдосконалено радіонавігаційне обладнання та покращено можливості виконувати десантні й пошуково-рятувальні операції.

В рамках оновлення машини, встановлено два комплекти супутникової навігаційної системи, радіолокаційний відповідач, аварійний радіомаяк і твердотільний аварійно-експлуатаційний реєстратор польотної інформації з можливістю запису переговорів членів екіпажу.

Вертольоти Ми-8 МСБ-В та Ми-14 10-ї морської авіаційної бригади Фото: АрміяInform

Це обладнання дає можливість виконувати польоти на міжнародних повітряних лініях відповідно до вимог ІСАО.

Окрім цього, передбачено швидке доукомплектування вертольотів новітнім метеолокатором, завдяки якому можна використовувати техніку у складних метеорологічних умовах.

На Ми-8 МСБ-В під час модернізації встановлюють нові двигуни ТВ3-117ВМА-СБМ1В виробництва «Мотор-Січ», замість ТВ2-117. Це дозволяє покращити характеристики машини, наприклад витрата палива знижена з 620 кг/год до 592 кг/годину. Також він має по три балкові тримачі, на які можна встановити керовані та некеровані ракети, а також бомбове озброєння. Також додатково броньована кабіна та крісла льотчиків.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: