ВМС США замовляють блокчейн-систему вартістю $1,5 млн для відстеження критичності у зброї

17.01.2021 0 By Chilli.Pepper

Блокчейн-компанія SIMBA Chain виграла контракт на створення системи для прогнозування попиту на «критично важливі» деталі військової зброї.

F/A-18 Hornet(U.S. Navy/Lt. Kyle “Chet” Turco/Wikimedia Commons)

Про це повідомляє newssky.com.ua із посиланням на cryptonewmedia.

Управління військово-морських досліджень США уклало контракт фази II (N68335-21-C-0178) на розробку та створення блокчейн-рішення для розпізнавання попиту для Агентства оборонної логістики, агентства бойового забезпечення та ланцюга поставок Міністерства оборони США.

Відстеження попиту має важливе значення для забезпечення того, щоб американські військові мали критичні запасні частини для різної зброї, доступні за потребою.

Нагорода стала наслідком проекту 1-ї фази SBIR, присудженим у червні 2020 року, під час якого мережа SIMBA співпрацювала з американською морською піхотою, щоб визначити варіант використання прототипу на основі блокчейну для моніторингу інвентаризації та руху фізичних активів на їх складі в Олбані, Джорджія. Результатом таких зусиль стало підтвердження концепції єдиного джерела реєстру відповідності для підтримки моніторингу запасів та руху матеріальних цінностей.

Новий контракт SIMBA Chain, проект ALAMEDA – скорочення від реєстру автентичності для контрольованого доступу до військових анклавованих даних, розпочався 6 січня 2021 р. За цей час SIMBA Chain продовжить розробку прототипу, створеного під час фази I, працюючи в тандемі з військово-морським флотом.

Команда Enterprise Sustainment Technology Team (NESTT) розглядає варіант використання, пов’язаний з ланцюжком поставок Boeing F / A18 Hornet. Проект проводитиметься в Центрі готовності флоту на південному сході (FRCSE) на Військово-морській авіаційній станції в Джексонвіллі, штат Флорида, одному з восьми центрів готовності флоту на замовлення ВМС США і одному з трьох, які виконують технічне обслуговування F / A-18 Hornet.

Генеральний директор мережі SIMBA Джоель Нейдіг, який буде виконувати обов’язки головних дослідників проекту, каже, що нагорода фази II, ще більше демонструє силу співпраці з ВМС США.

«Ми маємо велику честь співпрацювати з NESTT та FRCSE над однією з найактуальніших проблем, що стоять сьогодні перед нацією, керуючи та забезпечуючи військові ланцюги поставок та забезпечуючи готовність подолати кібер- та фізичні загрози. Блокчейн добре підходить для вирішення складних проблемних точок в ланцюгу поставок, оскільки він забезпечує децентралізований механізм реєстрації трансакцій, що не підлягають відшкодуванню, роблячи дані як незмінними, так і контрольованими, і нарешті, захищеними від фальсифікацій після запису».

Нейдіг додає:

«Наша мета, цієї пілотної програми, полягає у використанні блокчейну для кардинального покращення взаємодії життєво важливих ланцюгів поставок між FRCSE та Оборонним логістичним агентством для пом’якшення зривів, проблем та загроз інженерним та технічним обслуговуванням. Ми сподіваємось, що це стане взірцем для ВМС та інших родів американської армії”.

Стів Маккі, керівник програми NAVSEA та керівник NESTT, каже, що місія NESTT полягає у проведенні системних удосконалень у ВМС та морській піхоті, що покращують готовність. “У 2020 році Департамент програми SBIR ВМС виділив понад 30 мільйонів доларів на сприяння просуванню інновацій для підвищення готовності. Цей блокчейн-проект із ланцюжком SIMBA ілюструє роль технологій у відновленні не лише наших військових об’єктів, але й наших систем. Такі пілотні проекти, як Центр готовності флоту в Джексонвіллі, призводять як до інновацій, так і до остаточних позитивних результатів”, – сказав він.

Університет Нотр-Дама приєднався до мережі SIMBA в проекті ALAMEDA в якості субпідрядника. Головний керівник відділу технологій SIMBA Chain, Ян Тейлор, член факультету обчислювальної техніки Нотр-Дам, буде головним дослідником проекту в університеті. Тейлор широко визнаний світовим лідером думок у блокчейні.

За останні два роки мережа SIMBA отримала та успішно виконала кілька контрактів з DARPA, Міністерством енергетики США та Міністерством оборони США.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: