Випуск старшин національного флоту відбувся в Одесі

15.03.2021 0 By NS.Writer

У Практичній гавані військово-морської бази «Південь» відбулись урочисті заходи, присвячені випуску старшинського складу Відділення військової підготовки Фахового коледжу морського транспорту Національного університету «Одеська морська академія», пише armyinform.com.ua.

Курсанти здобули вищу освіту за кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст» та отримали дипломи й нагрудні знаки. Нинішні випускники проходитимуть військову службу на бойових кораблях, катерах, у берегових частинах Військово-Морських Сил ЗС України.

До присутніх із вітальним словом звернувся начальник штабу − заступник командувача Військово-Морських Сил Збройних Сил України віцеадмірал Андрій Тарасов. У своїй промові він подякував випускникам за те, що вони обрали шлях військового моряка і впевнено крокують до своєї мети.

− Ми покладаємо на вас великі надії, адже кваліфіковані, добре підготовлені та мотивовані старшини повинні стати основою флотських екіпажів. Без вашої навченості та професіоналізму ефективні Збройні Сили України не відбудуться. Нині вже створено систему підготовки старшинського складу, їм надано більше прав та повноважень, але попереду на нас ще чекає велика робота, − наголосив віцеадмірал Андрій Тарасов.

Головний старшина Командування ВМС ЗС України — головний майстер-старшина Павло Ручка також привітав випускників і зауважив, що з кожним роком покращується рівень підготовки старшин національного флоту.

− Чим випускники Відділення військової підготовки Фахового коледжу морського транспорту НУ «ОМА» відрізняються від наших інших старшин? Насамперед тим, що готуються виключно на корабельний склад і після завершення навчання вони обійматимуть посади техніків, старшин команд і командирів відділень. Це потребує відповідної підготовки, крім того, до ВМС надходить нове озброєння та військова техніка, тому є певні зміни в освітньому процесі, зокрема у практичній складовій. До слова, програма підготовки наших старшин приблизно на 80% відповідає стандартам НАТО, − підкреслив головний майстер-старшина Павло Ручка.

Серед цьогорічних випускників старшина 2 статті Андрій Довгаль. Хлопець родом із Чернівецької області, службу на флоті обрав за прикладом батька. За час навчання Андрій проявив себе справжнім лідером, як результат — військовий моряк став командиром рейдового буксиру «Яни Капу».

− Я свідомо вирішив вступати до Відділення військової підготовки, а не до інституту, бо впевнений, що потрібно поступово пройти всі сходинки на шляху до адміральських зірок: від матроса — до командувача. Адже досвід на кожному етапі військової кар’єри є просто неоціненним. Сподіваюсь, що зможу сповна проявити себе на посаді командира рейдового буксиру «Яни Капу». Знань і практичної підготовки, здобутих за час навчання, для цього достатньо, − говорить Андрій Довгаль.

Під час заходу випускники традиційно вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих воїнів-побратимів, склали присягу старшин, пройшли урочистим маршем та зробили колективне фото на згадку про цей знаменний для них день.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: