Відвідайте екзотичні екзопланети за допомогою інструменту візуалізації НАСА

30.05.2018 0 By Chilli.Pepper

Вам не потрібен космічний корабель, щоб досліджувати чужі світи, повідомляє space.

інструмент віртуальної реальності

У НАСА створили інструмент віртуальної реальності, який дозволяє досліджувати уявну поверхню екзопланети Kepler-186f та інших потенційно придатних для життя світах. © NASA / JPL-Caltech


 

Інтерактивний 360-градусний інструмент візуалізації НАСА переміщає вас на поверхню TRAPPIST-1d, Kepler-186f і кількох інших екзопланет.

Ви можете дивитися навколо і розглядати видовище екзотичних пейзажів і химерних небес. І ви навіть можете зробити певне планетарне доопрацювання, додавши або видаливши атмосферу і побачити, як ця настройка змінює ситуацію.

Як вказує інструмент, все це уявні перспективи: навіть найближчі планети занадто далекі, щоб фотографувати їх в деталях з околиць Землі. І як тільки ви дістанетесь до “Кеплера-186f”, який знаходиться на відстані 492 світлових роки від сонця, навіть тоді деякі з найосновніших характеристик у тому світі залишаться невловимими.

“Оскільки “Кеплер-186f” і більшість виявлених “Кеплером” планет настільки далекі, тому на даний час неможливо виявити їх атмосфери – якщо вони взагалі існують або відображують атмосферні властивості”, – сказав Мартін Стілл, вчений-програміст Transiting Exoplanet Survey Satellite (TESS) НАСА, який було запущено минулого місяця.

“Отже, ми маємо обмежені знання про те, що собою насправді являють ті далекі світи, але поверхневі візуалізації дозволяють нам уявити деякі з можливостей”, – йдеться в заяві. “Поточні і майбутні місії НАСА, у тому числі TESS і Космічний телескоп “Джеймс Вебб”, знайдуть найближчу екзопланету до нашої сонячної системи і охарактеризують її атмосферу, подолавши розрив між спекуляцією і тим, що там є насправді”.

TESS йде шляхом космічного телескопу НАСА Kepler, який виявив близько 70 відсотків з 3700 відомих екзопланет на сьогоднішній день. Але на відміну від “Кеплера”, TESS буде полювати за світами навколо зірок найближчих сусідів Сонця, і деякі зі знайдених супутників будуть досить близькі до “Джеймса Вебба” вартістю $ 8.8 мільярдів, який планують запустити в 2020 році, він буде вивчати їх детально.

Інструмент візуалізації є частиною “Бюро екзопланетних подорожей” НАСА, яке також пропонує безкоштовні постери чужих світів до скачування.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: