Відремонтований «Мотор Січ» афганський Ми-17 залишається на території заводу

31.10.2021 0 By NS.Writer

Відремонтований українським підприємством АТ «Мотор Січ» афганський багатоцільовий гелікоптер Ми-17 залишається на території заводу. Про це інформує Мілітарний.

Борт про який ми писали 15 липня 2021 року все ще знаходиться на підприємстві ТОВ «Вертольоти Мотор Січ» (дочірнє підприємство АТ «Мотор Січ») у Запоріжжі.

Після захоплення влади в Афганістані радикальним рухом «Талібан» його подальша доля не визначена.

Роботи з відновлення афганських Ми-17 замовило Агентство підтримки та закупівель НАТО (NSPA).

Агентство замовило ремонт гелікоптерів Ми-17 на Державному підприємстві «Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон» та АТ «Мотор Січ» для Афганістану.

Контракт укладено за участі Державної компанії з експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення «УКРСПЕЦЕКСПОРТ».

Конотопське підприємство вже звітувало про завершення ремонту першого борту:

Його встигли передати афганському уряду та він був помічений серед техніки сил опору у провінції Панджшер:

Що це саме борт відремонтований у Конотопі можна помітити по ідентичній лівреї. Після захоплення населених пунктів у провінції Панджшер і відходу розрізнених груп сил опору в гори, серед трофеїв талібів гелікоптер не помічений.

За основним припущенням на ньому втекли до Таджикистану колишні афганські урядовці на чолі з Амрулла Салех, що після падіння уряду в Кабулі перебрались до Панджшеру.

У 2011 році США замовили в Росії 63 багатоцільових гелікоптери Ми-17В-5 для потреб Національному повітряному корпусу Афганістану на загальну суму у 1,3 млрд доларів. Станом на 2014 рік Росія виконала свої зобов’язання за контрактом, з того часу частина бортів була втрачена в ході бойових дій.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: