Ви проти путінського режиму, тоді Кадиров йде до вас

04.06.2022 0 By NS.Writer

На фоні тотальних провалів так званих «цілей спеціальної військової операції в Україні», в рази збільшилась медійна активність токсичного, навіть для російського народу, лідера Чечні Рамзана Кадирова. На додаток до його Тік-Токівського «переможного маршу» на українських землях, збільшились телевізійні сюжети на головних пропагандистських каналах в РФ за його участю.

Рамзан Кадиров

Як приклад, він став частим гостем головних політичних ток-шоу під головуванням Соловйова та Скабєєвой. За чітко розписаним сценарієм, «головних ідеологів журналістських стандартів Росії», Кадиров дає відповіді про «історичні перемоги» військ Росії, плани захопити Польщу, про щасливих звільнених маріупольців та його особисті плани полетіти в космос для боротьби зі супутниками Ілона Маска. Російський глядач повірить будь якій нісенітниці, що пролунає від сучасного варіанту програми «врємя». Проте, питання не в програмі і навіть не в її більш озлобленій риториці. Питання в бажанні Кремля активно просувати в маси сам образ Кадирова… Чому саме його?

На сьогоднішній день, пересічному росіянину поступово можна забувати про звичний плин життя, який був у нього до 24 лютого 2022 року. Про той час коли він, користуючись усілякими благами цивілізації, дивився «Лігу чемпіонів» за участю «Зеніту» та планував на заощаджені кошти поїздку до Анталії. Зараз він зіштовхнувся з новою реальністю сучасної Росії, де йому потрібно ставати свідком «відновлення Радянського Союзу», що декларує тоталітарний режим, підбирати червону краватку для малолітньої дочки, яка вже вступила в «піонери» та планувати відпустку в умовній «Маліновкє» Тульської області. Таку реальність йому щиро подарував російський диктатор В. Путін, в угоду амбіцій якого, страждає не тільки український народ, але і російський. Культура та освітянська політика майже ціликом і повністю стали на рейки розвитку пропагандистського дискурсу, головним торгівельним знаком якого обрали «Z».

Але що робити російський владі, коли вищезазначеному росіянину не «зайшла» маніакальна реальність з відновленням Союзу та «побєдобєсія»? Що робити посіпакам путінського режиму, коли війна проти України втрачає популярність серед росіян і нова реалії «совкової Раші» не всиляють у них оптимізму? Адже, східні сусіди встигли пожити у 21 сторіччі, де здебільшого править демократія, де люди вільно переміщаються світом, а майже усі спори між країнами вирішуються на дипломатичному поприщі. Таким громадянам нові реалії не до смаку, вони просто хочуть жити у довоєнній Росії і постійно про це наголошують.

Разом з тим, до такої когорти громадян РФ, все більше почали дослуховуватись і чиновники, здебільшого на місцях. Чиновники, для яких урбаністичні питання регіону та соціальний рівень власних громадян виходять на перший план, а «недонаціональна ідея Путіна» викликає тільки розуміння патової і приреченої для РФ ситуації. Так от, для боротьби с інакомисленням, що почало поширюватись територією Росії, і потрібен такий персонаж як генерал «Тік-Току» Рамзан Кадиров.

Кадиров, за баченням Кремля, має виступити в очах росіян як «універсальна страшилка», що йде під прапором наведення міфічного порядку або боротьби за так звані «традиційні цінності». Причому, завдяки саме його активної медійності на центральних каналах, Путін дає чіткий посил і чиновникам, що посміли банально піддати сумніву сучасну російську риторику.

Ексклюзив

Заур Шатоєв, ISR Chronos


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: