Венесуела знаходиться на межі повного краху

01.08.2016 0 By Chilli.Pepper

Марксистська “рай” який колись обожнювали такі голлівудські наіви як Шон Пенн, Олівер Стоун, Денні Гловер і Майкл Мур тепер змушує своїх громадян працювати на занедбаних фермах, повідомляє nypost.com.

Президент Венесуели Ніколас Мадуро розмахує мініатюрним панамським прапором з автомобіля після відвідування церемонії біля пам'ятника, який шанує жертв американського вторгнення у тисячу дев'ятсот вісімдесят дев'ятому.

Президент Венесуели Ніколас Мадуро розмахує мініатюрним панамським прапором з автомобіля після відвідування церемонії біля пам’ятника, який шанує жертв американського вторгнення у тисячу дев’ятсот вісімдесят дев’ятому.

 

Знаменитості не оспівували Венесуелу так голосно, як вони робили, доки Уго Чавес не привів країну аж до своєї смерті в 2013 році з поважної причини: при його наступнику, Ніколас Мадуро, все стало набагато гірше.

Домівка для найгіршої економіки в світі, Венесуела страждає від гострої нестачі продовольства, масових заворушеннь на вулицях і гіперінфляції, яка наближається до 700 відсотків. Світові ціни на нафту різко впали – а Венесуела покладається на нафту на 95 відсотків свого доходу.

Сільському господарству не приділялося належної уваги, як Чавесом так і Мадуро поставив всі свої економічні фішки на сиру нафту і обрав імпорт товарів з-за кордону, витрачаючи на соціальні програми, які згуртували бідних позаду уряду.

Але зараз Венесуела не має грошей, щоб імпортувати продукти харчування або інші предмети першої необхідності. І оскільки Чавес націоналізував так багато промисловості, що не має ніякого приватного сектора, щоб компенсуватись.

Таким чином Мадуро тепер випустив урядову постанову, яка змушує всіх працівників працювати протягом 60 днів (або більше, якщо “обставини диктують”) в полях, вирощуючи вкрай необхідну їжу.

З економічної точки зору цей крок не має ніякого сенсу. Морально, це ледь один крок до санкціонованого урядом рабства.

Венесуела знаходиться на межі повного краху. Що б не трапилося далі це буде не досить симпатичним – і навіть голлівудські шанувальники країни все ще не зможуть співати свої соціалістичні дифірамби.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: