Вбитий Андрій «Ендрю» Галущенко про погрози з боку комбрига

02.09.2015 0 By Chilli.Pepper

10628345_917859741602741_1328025974867086518_n

“Сьогодні на Луганщині вбили двох хлопців, чотирьох поранили. Один з убитих – Андрій Галущенко. Позивний – Ендрю. Він, як і інші, боровся з контрабандою в зоні АТО. Шостий тиждень. До того – воював”.

Повідомляє на своїй сторінці в фб Lera Burlakova:

Ми з Андрієм бачилися декілька днів тому. Ніч, пошуки нормальної кави у східному містечку, розмови про сфабриковану проти Менсона справу… Ендрю пропонував ще залишитися з ним у Щасті, поїздити, подивитися, побачити все, написати хороший репортаж. Але в мене на це було лише три дні. Я повернулась у Київ і вже здала текст про контрабанду, який на 80% складається з того, що мені розповів Ендрю – матеріал вийде у Тижні завтра…

Андрій – “не на камеру”, і цього не буде в тексті – казав, кому вони найбільше заважають. Казав, хто саме погрожує – та навіть не просто погрожує, адже 29 серпня машину мобільної групи обстріляв снайпер. Зовсім не ворожий снайпер, повірте…

Це сама верхівка, б***ь. Зовсім не сєпарська. Це наші, які заробляють космічні гроші на машинах, що йдуть на окуповану територію та з неї. Наші, які навіть зімітованими обстрілами прикривають ті довбані фури.

Ця війна багатьом вигідна. Може, тому і триватиме довіку.

 

Аудіозапис від 29 серпня. Вбитий сьогодні Андрій «Ендрю» Галущенко (+2 вбитих крім нього, є і поранені), який боровся з контрабандою в районі Щастя розповідає про погрози з боку комбрига 92-ї бригади, полковника Віктора Дмитровича Николюка (позивний – Вєтєр). А також про попередній обстріл машини…

 

Ендрю: А що робить… Інакше якби, ну… Віктор Дмитрович Ніколаєнко, він же «Вєтєр»…
Я: Я стрєльну сигарету…
Ендрю: …Він же «Вєтєр», він же комбриг 92-ї механізованої бригади. Ми з ним так сідаємо, і він каже: «Що, копаєш на мене?». Я кажу: та да. Що, кажу, хочеш ДРГ на мене навести? «Та да». От і поговорили.
Я: Ну ясно, всьо пропало…
Ендрю: Ні, нічого не пропало, все нормально! Сьогодні обстріляли нашу машину. При тому, буквально у пів км від штабу бригади 92-ї.
Я: ДРГ…
Ендрю: Та. Стріляв снайпер. Три кульових отвори 7,62 якраз там, де мали сидіти водій і пасажир.
Я: Машина порожня була?
Ендрю: Вони вийшли «до вєтру», як-то кажуть. Тавтологія (сміється). Вийшли, машина стояла на узбіччі. Я не знаю, стрілець чи бачив, що вони залишили машину, чи ні. Бронювання не витримало. Кулі пройшли через салон, зрикошетили, десь зайшли через торпеду всередину. І це обстріл був не на передовій. Не при затриманні контрабанди.
Я: Але на це не проблема була б списати….
Ендрю: Так. Просто йде вже залякування. Що «рєбяти, ви починаєте нас дратувати – снялісь, уєхалі атсюда».

11391209_875920289130020_5086270680315849068_nLera Burlakova

 

 

 


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: