Вантажний корабель SpaceX повертається на Землю

20.03.2017 0 By Chilli.Pepper

SpaceX – багаторазовий вантажний корабель благополучно приводнився в Тихому океані в неділю, закінчивши місію по транспортуванню космонавтів на Міжнародну космічну станцію, йдеться в повідомленні компанії згідно із yahoo.

Вантажна капсула “Дракон”, помічена під час прикріплення до ракети “Falcon 9”, обидві створені у “SpaceX”, на мисі Канаверал у Флориді (AFP Photo / -, SpaceX)

Капсула Дракона – тільки таке судно може повертати зразки досліджень та інших матеріалів на Землю – залишався зістикованим із МКС протягом майже місяця після поставки більше двох тонн продовольства, води і наукового обладнання для NASA, 23 лютого.

Перед його поверненням, екіпаж завантажив транспортний корабель старим обладнанням, відходами і майже 4000 фунтів (1814 кг) зразків науково-дослідних експериментів, проведених в умовах мікрогравітації на станції.

Випущена маніпулятором МКС о 9:00 за Гринвічем, капсула провела більше як шести-годинну подорож назад на Землю, приземлившись біля берегів Мексики незадовго до 16:00 за Гринвічем, її остаточний спуск був уповільнений трьома гігантськими парашутами.

“Сьогодні ми попрощалися з #Dragon!” написав у твіттері французький астронавт Томас Пескет, один з шести членів екіпажу, який прибув на МКС у листопаді.

“Вона – повернення частини нас назад на землю, з нею – важливі наукові зразки і дехто з екіпажу!”

SpaceX вантажне судно


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: