Вантажний корабель Dragon SpaceX повертається на Землю

06.05.2018 0 By Chilli.Pepper

Безпілотне вантажне судно Dragon SpaceX приводнилося у Тихому океані в суботу, згідно заяви компанії, через кілька годин після відльоту з Міжнародної космічної станції, доставляючи 4 000 фунтів (1 800 кілограмів) вантажу на Землю, повідомляє phys.

image.png

На цьому зображенні рекламного матеріалу NASA безпілотне вантажне судно SpaceX Dragon, що наближається до Міжнародної космічної станції в серпні 2017 року


 

“Гарне приводнення” Дракона “підтвердилося, завершуючи третю місію SpaceX з транспортної доставки вантажів на @Space_Station і з неї, за допомогою перевіреного польотами космічного корабля”, з’явилося в Твіттері повідомлення від компанії, що належить Ілону Маску близько 19:00 за Гринвічем.

Біле судно постачання відокремилося від орбітального форпосту за 1323 мск, тричі запустило свої двигуни і повільно почало свою подорож на Землю.

“Випуск підтверджено”, – сказав коментатор Роб Навіас на телеканалі NASA TV, зазначивши, що відділення відбулося, коли МКС перебувала на висоті 256 миль (411 кілометрів) над Землею, пролітаючи на південь від Австралії.

“Дракон безпечно просувається”.

Космічний апарат повертає велику кількість наукових експериментів, у тому числі лабораторних мишей, які були вивчені на орбіті, щоб побачити, як їх кістки змінилися у невагомості.

“Інші критично важливі біологічні зразки, збережені у наукових морозильних камерах, такі як рослини, комахи і тканини людини, також були передані в “Дракон” для вивчення і аналізу”, – йдеться в заяві НАСА.

Dragon Space на даний час єдиний вантажний корабель, призначений для повернення на Землю. Інший комерційний корабель США, носій Orbital ATK Cygnus, згорів при повторному вході у атмосферу Землі.

4 квітня вантажний корабель прибув на МКС після запуску з мису Канаверал, штат Флорида, з 5800 кілограмами продовольства, поставок і наукових експериментів, щоб досліджувати грози, протиракові препарати і технології для видалення уламків на орбіті.

Місія була 14-ю для SpaceX під контрактом на 1,6 млрд доларів з НАСА для поповнення запасів космічної станції протягом декількох років.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: