В Україну їде «перевірка»: Кремль попросив ОБСЄ захистити телеканали кума Путіна

12.07.2021 0 By NS.Writer

13-16 липня в Україну прибуває делегація Бюро представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ. Метою візиту є розслідування обставин припинення діяльності проросійських телеканалів «112 Україна», «NewsOne», «ZIK», через які поширювалися наративи роспропаганди, пише gazeta.ua.

Про запланований приїзд місії повідомляє «Інформаційний спротив» з посиланням на свої джерела.

Нагадаємо, зазначені канали припинили свою діяльність відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» від 2 лютого 2021 року, яке в той же день було введено в дію указом президента України № 43/2021.

Важливо відзначити, що напередодні візиту МЗС РФ звернувся до представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ з приводу закриття каналів в Україні. Як вважає російське зовнішньополітичне відомство, не було «належної» реакції з боку міжнародної організації на це рішення.

У складі делегації представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Тереза Рібейро (призначена в грудні 2020 року). Вона має серйозний політичний і дипломатичний досвід, а також досвід роботи в сфері прав людини та ЗМІ. Раніше працювала державним секретарем з європейських справ в Міністерстві закордонних справ Португалії та заступником генерального секретаря Середземноморського Союзу.

Ще один учасник делегації — радник Бюро представника ОБСЄ з питань свободи Айдар Ботагаров, який займає посаду з 2012 року. Він регулярно відвідує Україну, активно займався організацією візиту Терези Рібейро. Також до складу делегації увійшов співробітник Бюро представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Адіс Мустеданаджіка.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: