В українському YouTube стане менше російського контенту

03.09.2021 0 By NS.Writer

Міністерство цифрової трансформації України домовилося про співпрацю з Google щодо підбору і рекомендацій контенту для головної сторінки українського YouTube Music і YouTube.

Як пише shotam.info, про це повідомили у пресслужбі Мінцифри.

За інформацією, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров зустрівся з віцепрезидентом Google з питань міжнародних справ та суспільної політики Караном Бхатія.

На зустрічі обговорили можливість оптимізування співпраці щодо застосунку Дія та питання підбору і рекомендацій контенту для головної сторінки українського YouTube Music і YouTube.

Наголошується, що нині на стартових сторінках українським користувачам пропонується російський контент, що є неприпустимим, коли в Україні йде війна.

Тому українська сторона запропонувала Google залучити незалежних українських редакторів, які займатимуться підбором контенту.

Зазначається, що Мінцифра почала співпрацю із Google ще у 2019 році й зараз активно її продовжує.

Серед деяких проєктів співпраці між Мінцифрою та Google — освітній серіал «Інструменти Google», завдяки якому 46 тисяч держслужбовців підвищили свої цифрові навички.

А дводенний онлайн-курс Digital Bootcamp навчив ефективно стимулювати економічне відновлення через цифрові навички 1000 представників малого та середнього бізнесу.

Нагадаємо, українцям без ґаджетів та інтернету відкрили доступ до послуг порталу Дія.

Також Україна перша у світі прирівняла електронні паспорти до паперових та пластикових.

Як ми повідомляли раніше, українська «Дія» перемогла у двох номінаціях престижної міжнародної нагороди Red Dot.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: