В українському сільському господарстві збільшуються зарплати

24.05.2022 0 By NS.Writer

Чим довше триває війна, тим складніше компаніям утримувати обсяги ділової активності та розмір заробітної плати своїх працівників. В умовах кризи український бізнес оптимізує витрати, часто це відбувається за рахунок зарплат. Так, у більшості професійних сфер у травні триває зниження зарплат, пише agroportal.ua.

Про це повідомляє експертно-аналітичний центр кадрового порталу grc.ua в огляді заробітних плат, що пропонують у відкритих вакансіях у травні.

Відзначається, що українські компанії озвучують, що в умовах війни одним із головних завдань для них є утримання та підтримка діючих працівників. Проте більшість із тих підприємств та організацій, що працюють, не мають змоги платити співробітникам заробітні плати на довоєнному рівні. Новим працівникам, яких наймають компанії, пропонують зарплати теж нижчі, аніж це було до війни.

Аналіз бази актуальних вакансій на кадровому порталі grc.ua, показав, що у травні у більшості професійних сфер триває зниження заробітних плат.

За виключенням кількох професійних сфер:

– У сфері автомобільного бізнесу, незважаючи на те, що падіння зарплат з початку війни відбулося більше ніж на 50%, у травні середня зарплата у відкритих вакансіях дещо підвищилася з 11 000 грн (у квітні) до 14 500 грн (у травні).

– У сфері виробництво та сільське господарство середня зарплата зросла з 13 300 грн (у квітні) до 16 600 грн (у травні).

– Медики та фармацевти входять до найбільш затребуваних спеціалістів, у травні середня заробітна плата у відкритих вакансіях для них підвищилася з 14 900 грн (у квітні) до 18 200 грн (у травні).

Позитивна динаміка середньої зарплати спостерігається у таких сферах: бухгалтерія, управлінський облік, фінанси підприємства. Цим фахівцям у травні пропонують 19 800 грн на відміну від квітня, коли пропонували в середньому 17 500 грн. Підвищилися середні зарплати у відкритих вакансіях для HR (з 15 000 грн у квітні до 29 700 грн у травні), у сфері маркетингу, реклами та PR (з 26 600 грн у квітні до 30 800 грн у травні). Відчутно збільшилися пропоновані зарплати для директорів та керівників (з 63 200 грн у квітні до 86 100 грн у травні).

Читайте також на Newssky «Допомога з Італії – визнання з України» та дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс» «Капітуляція Росії пройде не в Києві».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: