В Україні створять національну мережу електричних зарядних станцій

17.06.2022 0 By NS.Writer

В Україні буде створено національну мережу електричних зарядних станцій. «Енергоатом» та Укргазбанк 17 червня підписали меморандум. Проєкт планується реалізувати на тлі зростання в Україні попиту на електромобілі, пише forbes.ua.

Ілюстративне фото

Ключові факти

Сторони домовились розпочати спільну реалізацію проєкту з використанням фінансових можливостей Укргазбанку та виробничо-технічного потенціалу «Енергоатому», йдеться у повідомленні «Енергоатому».

Проєкт дасть змогу «Енергоатому» вийти на роздрібний ринок продажу електроенергії, що суттєво збільшить капіталізацію компанії, зазначив очільник компанії Петро Котін.

За його словами, «Енергоатом» має значні резервні потужності для виробництва дешевої чистої електроенергії, щоб задовольнити зростаючі потреби автомобільних перевізників у доступній електроенергії.

Фінансування проєктів, пов’язаних з ефективним використанням енергоресурсів і зменшенням негативного впливу на довкілля, були і залишаються одними з пріоритетних напрямів роботи банку, зазначив заступник голови правління Укргазбанку Денис Чернишов.

Контекст

У 2021 році українці придбали 8500 електромобілів. Це приблизно на 20% більше, ніж у 2020 році. Але у квітні — травні через дефіцит пального та зростання цін на нього попит на електроавтомобілі в Україні зріс у 15 разів.

На 1 червня 2022 року в Україні зареєстровано 36 602 електроавтомобілі, щомісячний приріст парку електрокарів становить близько 800 авто.

Читайте також на Newssky «Італійська Enel продає всю свою частку в російському бізнесі» та дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: