В разі російської інтервенції уряд США підтримає партизанський рух в Україні

23.01.2022 0 By NS.Writer

Про заплановану різнопланову допомогу в разі російського вторгнення українському руху заявили представники адміністрації США, повідомляє видання The New York Times, пише armyinform.com.ua.

«Підтримка українського руху опору може включати навчання в сусідніх країнах, які є частиною східного флангу НАТО, а саме Польщі, Румунії та Словаччині», — зазначається в матеріалі.

Передбачена й потужна матеріально-технічна підтримка. Насамперед мова йде про сучасне озброєння. Окрім того, Сполучені Штати готові надавати новітнє медичне обладнання, послуги та навіть притулок під час російських наступальних операцій.

Сполучені Штати також готові надавати Україні дані бойової розвідки, що допоможуть швидше реагувати на вторгнення .

За словами офіційних осіб, Сполучені Штати гарантовано поставлять наступальне озброєння українцям, якщо російські війська перетнуть кордон.

«У такий спосіб чиновники адміністрації Байдена почали сигналізувати Росії, яка зосереджує значні сили своїх військ на своїх кордонах з Україною, що навіть якщо їй вдасться швидко захопити територію, Путін у кінцевому підсумку зазнає непомірно дорогих витрат на вторгнення», — зазначає The New York Times.

«Якщо Путін вторгнеться в Україну з великими військовими силами, військова допомога США і НАТО — розвідка, кібернетична, протитанкова та протиповітряна зброя, наступальні морські ракети — значно збільшиться, — цитує видання адмірала Джеймса Ставрідіса, колишнього головнокомандувача об’єднаними збройними силами НАТО в Європі, який нині є аналітиком з питань міжнародної безпеки та дипломатії.

«І якщо агресія Росії створить український партизанський рух, то Путін має зрозуміти, що після того, як ми самі боролися разом із партизанами протягом двох десятиліть, ми вже чудово знаємо, як їх озброювати, навчати та заряджати енергією на боротьбу», — резюмував адмірал Ставрідіс.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: