В ООН заявляють, що дії Росії в Україні є воєнними злочинами

22.04.2022 0 By NS.Writer

В Організації Об’єднаних Націй стверджують, що дії Росії в Україні, зокрема розстріли мирних жителів, можуть вважатися воєнними злочинами, пише radiosvoboda.org.

«Російські збройні сили без розбору обстрілювали та бомбардували населені райони, вбиваючи мирних жителів і руйнуючи лікарні, школи та іншу цивільну інфраструктуру, дії, які можуть прирівнюються до воєнних злочинів», — сказала Равіна Шамдасані, речниця Управління верховного комісара ООН з прав людини.

За її словами, у місті Буча під Києвом місія УВКБ ООН задокументувала, що там було вбито 50 мирних жителів, у тому числі шляхом розстрілу.
Голові Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн та іншим керівникам ЄС показують тіла жертв різанини в Бучі, квітень 2022 року

Глава УВКБ ООН Мішель Бачелет заявила, що «за ці вісім тижнів [з початку війни] міжнародне гуманітарне право не просто ігнорувалося, але, здавалося б, було відкинуто».

В ООН станом на 20 квітня підтвердити загибель 2345 і поранення 2919 цивільних людей через війну Росії проти України. При цьому в організації наголошують, що реальні цифри — значно вищі.

2 квітня Київщина була звільнена від російських військ. Після відступу військових РФ у визволених містах і селах були зафіксовані масові випадки убивств цивільних жителів.

Україна і деякі представники Заходу вимагають притягнути Росію до відповідальності за воєнні злочини через події на Київщині.

Кремль «категорично відкидає будь-які звинувачення у вбивствах цивільних», навіть попри те, що факти вбивств цивільних у період російської окупації були підтверджені супутниковими знімками.

Як раніше писав Newssky «На фронті благодійних ініціатив об’єдналася аграрна спільнота» та розповідав YouTube-канал «Нудний Пенс» «Путіна вигнали з Єрусалиму».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: