В Білорусі з’явився перший «єдиноріг», який раніше переїхав до України

27.09.2021 0 By NS.Writer

Стартап PandaDoc з білоруським корінням завершив інвестраунд C.

Білоруський сервіс для управління електронними документами PandaDoc став «єдинорогом», його оцінка перевищила $1 млрд, повідомляє dev.ua з посиланням на dev.by.

В компанію вклалися інвестфонди OMERS Growth Equity і G Squared, а також Altos Ventures, Rembrandt Venture Partners, One Peak Partners і фонд Microsoft M12.

PandaDoc планує витратити інвестиції на розробку нових продуктів, вихід на ринки в нових країнах і збільшення способів інтеграції сервісу з іншими програмами.

Сьогодні клієнти компанії розподілені приблизно в 130 країнах. За останній рік база користувачів PandaDoc зросла на 80%, виторг — на 63%. Фаундери PandaDoc — Сергій Борисюк та Микита Мікадо. За словами останнього, в компанії зараз працює близько 360 осіб і вона має понад 22 000 платних користувачів. Один клієнт приносить близько $120.

«Звання засновників першого білоруського єдинорога залишиться за Микитою і Сергієм назавжди. І це, напевно, перший в світі „Юнікорн“ у вигнанні», — відреагував на новину Кирило Голуб, венчурний інвестор, член Angels Band. Більше про реакції білоруського IT можна дізнатися тут.

Нагадаємо, що співзасновник PandaDoc Микита Мікадо восени 2020 року вирішив відкрити компанію в Україні, і перевіз до Києва, Одеси та Львова 60 співробітників. Відкриття офісу в Києві і перевезення співробітників компанією PandaDoc — пряма реакція на тиск на цей бізнес з боку влади Білорусі.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: