В Азербайджані відкрили перше почесне консульство України

27.10.2020 0 By NS.Writer

В Азербайджані відбулася урочиста церемонія з нагоди призначення почесного консула України в місті Шемахи.

Як повідомляє «Європейська правда», про це йдеться у заяві посольства України в Азербайджані.

«Під час церемонії Посол України в Азербайджанській Республіці Владислав Каневський передав новопризначеному почесному консулу України в місті Шемахи Мехралі Гасимову консульський патент та вручив службове посвідчення. Сторони підписали Угоду про функції та обов’язки Почесного консула України у місті Шемахи», — йдеться у повідомленні.

Мехралі Гасимов — випускник Київського інституту міжнародних відносин. Обіймав різні посади в міжнародних компаніях SAP і DeGolyer & MacNaughton Corporation, приватний підприємець.

«Відкриття першого почесного консульства України в Азербайджані є свідченням високої динаміки співпраці між обома країнами та створює сприятливі умови для подальшого розширення торгово-економічних, культурно-гуманітарних та регіональних зав’язків між нашими державами», — зазначили в українському посольстві.

Консульський округ почесного консула України у місті Шемахи охоплюватиме Агдаський, Ахсуйський, Гобустанський, Гьойчайський, Ісмаіллинський та Шемахинський райони Азербайджану.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: