Ультраправий норвезький депутат висуває Трампа на Нобелівську премію миру

10.09.2020 0 By Chilli.Pepper

Крістіан Тайбрінг-Джедде також був одним з двох норвезьких законодавців, які номінували Трампа у 2018 році за його зусилля щодо примирення між Північною і Південною Кореєю, повідомляє pressherald.

Копенгаген, Данія – ультраправий норвезький депутат заявив у середу, що номінував президента США Дональда Трампа на Нобелівську премію миру за його зусилля на Близькому Сході.

Крістіан Тайбрінг-Джедде, член норвезького парламенту від ультраправої Партії прогресу, сказав, що Трампа слід розглядати через його роботи «над мирною угодою між Об’єднаними Арабськими Еміратами та Ізраїлем, яка відкриває шлях до можливого миру на Близькому Сході. . »

«Неважливо, як Трамп веде себе вдома і що він говорить на прес-конференціях, у нього є абсолютно всі шанси отримати Нобелівську премію миру», – сказав Тайбрінг-Джедде Associated Press.

Він сказав, що номінував Трампа у середу, додавши, що «Дональд Трамп відповідає критеріям» для отримання Нобелівської премії миру.

Тайбрінг-Джедде також був одним з двох норвезьких законодавців, які номіновади Трампа на премію миру в 2018 році за його зусилля щодо примирення між Північною і Південною Кореєю.

Будь-який національний законодавець може висунути будь-кого на здобуття Нобелівської премії миру.

Процес розгляду кандидатів і присудження премії здійснюється в Норвегії, на відміну від інших Нобелівських премій, які присуджуються у сусідній Швеції. Номінації повинні бути відправлені в Норвезький Нобелівський комітет до 1 лютого.

Норвезький Нобелівський комітет публічно не коментує кандидатів. Згідно з його правилами, інформація повинна зберігатися в секреті протягом 50 років.

“Тепер слід сподіватися, що Нобелівський комітет зможе розглянути досягнення Трампа на міжнародному рівні і що він не спотикається у встановлених упередженнях щодо президента США”, – заявила Тибрінг-Джедде у своєму дописі на Facebook.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: