«Укрексімбанк» надав «Укроборонпрому» контргарантії на $28 млн

15.06.2021 0 By NS.Writer

«Укроборонпром» отримав дві контргарантії на загальну суму майже 28 млн доларів від «Укрексімбанк» строком до 54 місяців.

Як пише mil.in.ua, про це повідомила пресслужба банку.

Документарні інструменти необхідні українському спецекспортеру для виконання найбільшого за останні 20 років зовнішньоекономічного контракту щодо постачання товарів подвійного призначення до однієї з країн Південної Азії.

Хоча у пресрелізі і не називається країна, але вказується загальний обсяг цієї міжнародної угоди становить 85,6 млн доларів, що ідентичний нещодавно підписаному контракту з Пакистаном на ремонт та модернізацію танків Т-80УД.

«Оскільки в Україні створено повний замкнутий цикл виробництва бронетанкової техніки, реалізація цієї угоди дозволить забезпечити роботою підприємства вітчизняного оборонно-промислового комплексу, такі як завод ім. Малишева, Фотоприлад, завод ім. Шевченка, конструкторське бюро ім. Морозова, а також низку інших постачальників обладнання державної та приватної форми власності», — повідомив член Правління Укрексімбанку, куратор корпоративного бізнесу Олександр Ігнатенко.

Угоду з Державним концерном «Укроборонпром» Пакистан підписав у рамках міжнародної виставки озброєнь IDEX—2021.

«Укроборонпром» отримав контргарантії на 28 млн доларів від «Укрексімбанк». Пакистанські танки Т-80УД

Вже у другому кварталі поточного року державне підприємство «Завод імені Малишева» розпочне модернізацію партії бойових машин.

До 1999 року Україна поставила в Пакистан 320 танків Т-80УД вітчизняного виробництва. Упродовж наступних років українські підприємства були залучені до обслуговування машин.

Окрім обслуговування вже поставлених машин, Україна подавала БМ «Оплот» на тендер по оснащенню новими бойовими машинами пакистанську армію.

На жаль наша пропозиція не стала переможцем, а переможцем був обраний національний танк Al-Khalid. Проте у ньому не обійшлось без участі українських підприємств — ДП «Завод імені Малишева» постачає для бойової машини двигуни.

Танки «Al-Khalid-1». Липень 2020.

У червні 2017 року на підприємство Spares Depot EME було поставлено 8 одиниць двигунів 6ТД-2 на загальну суму 3 008 208 млн. доларів США. Окрім того на суму у 1 128 078 млн доларів США було поставлено три двигуни 6ТД-1 459И.ТУ

У січні 2018 року держпідприємство поставило для пакистанського підприємства Spares Depot EME дизельні опозитні 6-циліндрові двотактні двигуни 6ТД-2 459М.ТУ у кількості 3-х одиниць на загальну суму у 1 128 078 доларів США.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: