Україна ввела санкції проти сотні російських компаній та росіян

24.03.2021 0 By NS.Writer

Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 23 березня щодо запровадження санкцій на три роки проти 81 російської компанії та 26 громадян РФ, пише «Українська правда».

Джерело: указ № 109/2021

Дослівно: «Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 23 березня 2021 року «Про застосування, скасування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

Деталі: До указу додаються документи з переліком юридичних та фізичних осіб, які наступні три роки будуть під українськими санкціями.

Серед компаній, які є в санкційному переліку — видання «Газета.ру», «Росія сьогодні», «Лента.ру», страхова компанія «Росгосстрах», «Сибірська нафтогазова компанія», низка компаній, які працюють в окупованому Криму — «Чорноморнафтогаз», «Массандра».

Для кожної компанії залучать вид обмежень:

1) блокування активів;

2) повне обмеження торговельних операцій;

3) повне припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України;

4) запобігання виведенню капіталів за межі України;

5) зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань;

6) заборона здійснення публічних та оборонних закупівель товарів, робіт і послуг у юридичних осіб.

Серед підсанкційних росіян — заступники МВС РФ, керівник служби контррозвідки РФ, начальник Головного управління з питань міграції РФ, члени комітетів Ради Федерації РФ, академік Російської академії наук та інші.

Обмеження, які проти них запроваджують:

– блокування активів;

– запобігання виведенню капіталів за межі України;

– заборона участі у приватизації, оренді державного майна;

– відмова в наданні та скасування віз, застосування інших заборон в’їзду на територію України.

Також Зеленський ввів у дію санкції проти французьких євродепутатів, які їздили до окупованого Криму — Вірджині Жорон, Жан-Лена Лакапель та Філіппа Олів’є. Усі є представниками крайньої правої політичної групи «Ідентичність та демократія»

Передісторія:

2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від того ж дня про застосування санкцій проти нардепа Тараса Козака та телеканалів з орбіти кума Путіна Віктора Медведчука — «112 Україна», NewsOne, ZIK.

19 лютого Рада національної безпеки й оборони України включила Віктора Медведчука та його дружину Оксану Марченко в санкційний список, причиною назвали фінансування тероризму.

26 лютого РНБО ухвалила максимальні санкції, які дозволяє законодавство, щодо посадових осіб, які зрадили Україну.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: